MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

«Βόμβα» της ΓΣΕΕ για την ανεργία στην Ελλάδα: «Βρίσκεται στο 27%»


Υψηλότερο κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες (27,5%) σε σχέση με το επίσημο εμφανίζεται το ποσοστό ανεργίας στην Ετήσια Έκθεση (2018) για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ που παρουσιάστηκε σήμερα.

Όπως αναφέρεται στην πολυσέλιδη Έκθεση με βάση τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 2017 υπάρχει μια τάση αποκλιμάκωσης της ανεργίας, ωστόσο όπως υποστήριξε ο Επιστημονικός Διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Γιώργος Αργείτης που παρουσίασε την Έκθεση, αυτή η βελτίωση δεν οφείλεται στην επιτυχία των προγραμμάτων προσαρμογής αλλά στο γεγονός ότι μεγάλο μέρος των νέων θέσεων εργασίας είναι μερικής απασχόλησης, που σημαίνει ότι τα εισοδήματα είναι πολύ χαμηλά.

Η «Επιτροπή αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» προσυπογράφει το εξώδικο προς τους 300 της Ελληνικής Βουλής.

Όλοι όσοι συμμετείχαν στην οργάνωση και στην εκτέλεση των απίστευτα εντυπωσιακών συλλαλητηρίων της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας συμφωνούν απόλυτα, θεωρώντας αυτονόητο το «ζητούμενο» από τους εκλεγμένους εκπρόσωπους που βρίσκονται στο κοινοβούλιο: Την γνώμη του Ελληνικού λαού μέσα από ένα δημοψήφισμα, το αποτέλεσμα του οποίου θα γίνει σεβαστό.

Επικαιρότητα

Όπως είναι γνωστό, οι ανά τον κόσμο «Παμμακεδονικές Ενώσεις» και η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων» απέστειλαν πρόσφατα σε όλα τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου μια εξώδικο πρόσκληση με την οποία υποστηρίζουν την αναγκαιότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος πριν από οποιαδήποτε συμφωνία με τα Σκόπια, η οποία ενδεχομένως θα περιλαμβάνει το όρο «Μακεδονία» στην ονομασία του γειτονικού κρατιδίου.

Ελλάδα, κατάσταση εκτάκτου ανάγκης;

Η στάση πληρωμών μίας χώρας με την προσφυγή της στο νόμο του Ο.Η.Ε. περί δημοσιονομικής αδυναμίας είναι μία αρκετά πολύπλοκη διαδικασία, με ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας – ενώ παραδόξως μόνο η Γερμανία πέτυχε τη νόμιμη διαγραφή των χρεών της μετά το 1950, παρά το ότι αιματοκύλισε τον πλανήτη για δεύτερη φορά στον 20ο αιώνα.

Ανάλυση

Στα πλαίσια των υπηρεσιών που επιθυμούμε να προσφέρουμε όσο καλύτερα μπορούμε στους συνδρομητές που στηρίζουν εθελοντικά τη σελίδα και τις προσπάθειες μας, θεωρούμε σωστό να δώσουμε κάποια απάντηση σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι, η Ελλάδα θα πρέπει να προσφύγει στο νόμο του Ο.Η.Ε. περί δημοσιονομικής αδυναμίας – έτσι ώστε να αναστείλει νόμιμα την εξόφληση των δανείων της.

Facebook στο εδώλιο για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων -Ζάκερμπεργκ: Κάναμε λάθη

Το Facebook βρίσκεται αντιμέτωπο με θύελλα αντιδράσεων από τη στιγμή που η εταιρεία Cambridge Analytica κατηγορήθηκε ότι συνέλεξε χωρίς τη συγκατάθεσή τους τα δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών του για να αναπτύξει ένα λογισμικό που θα επέτρεπε να προβλεφθεί και επομένως να επηρεαστεί η ψήφος του εκλογικού σώματος και το οποίο θα χρησιμοποιείτο υπέρ της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ.

ΒΟΜΒΑ από Αμερικανό Γερουσιαστή: «ΛΑΘΟΣ η αναγνώριση των Σκοπίων ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ το 2004! Να μην γίνει και ΠΑΛΙ ΛΑΘΟΣ!»

Mε μία επιστολή δυναμίτη, ο Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ εκφράζει την στήριξη του τόσο προς την ιστορική κινητοποίηση της 18ης Μαρτίου που διεξήγαγαν η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ και η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης για την Μακεδονία έξω από τα Ηνωμένα Εθνη, όσο και για το ευρύτερο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. 

Δείτε τη μεγάλη απάτη: Προϊστάμενος εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος αποκαλύπτει τον τρόπο που υπερχρεώνονται οι λογαριασμοί ρεύματος

Δείτε τη μεγάλη απάτη: Προϊστάμενος εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος αποκαλύπτει τον τρόπο που υπερχρεώνονται οι λογαριασμοί ρεύματος 

O τρόπος που οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην χώρα μας κερδίζουν εκατομμύρια από τους πολίτες είναι πολύ απλός αλλά δύσκολα γίνεται αντιληπτός από κάποιον.