MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Φίλης Γ.: Είναι δικό μας δημιούργημα η Τουρκία, ένα τέρας που έχει ξεφύγει και προσπαθεί να ...

Ο κ. Γιώργος Φίλης, διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής, σχολιάζει τις τουρκικές προκλήσεις (16-09-2022).


Ο κ. Φίλης είπε ότι στις διεθνείς σχέσεις, η προσωπικότητα των πολιτικών ανδρών και η πολιτική συγκυρία μέσα σε ένα κράτος, επηρεάζουν την εξωτερική του πολιτική.

Ο κ. Φίλης πρόσθεσε ότι από τις αρχές της δεκαετίας του '20 οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις δέχονται καταστάσεις που δεν προβλέπονται στη Συνθήκη της Λωζάνης. Έτσι η σημερινή Τουρκία είναι δικό μας δημιούργημα, ένα τέρας που έχει ξεφύγει και προσπαθεί να κυνηγήσει και να σκοτώσει.

Η Ελλάδα με την Ρωσία δεν είναι σε «πόλεμο» – Η ελληνική κυβέρνηση με τους πολίτες, είναι

Ελευθέριος Ανδρώνης
 
Ο μόνος «πόλεμος» που υφίσταται προσώρας στην Ελλάδα, είναι αυτός που έχει «κηρύξει» η κυβέρνηση προς τον ελληνικό λαό ο οποίος οδηγείται στην απόλυτη φτωχοποίηση.
 
Μέσα στην απεγνωσμένη προσπάθεια του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού να διώξει τη δυσωδία που αναδύει το σκάνδαλο των υποκλοπών, εντύπωση προκαλεί πως ένα σημαίνον στέλεχος στην κυβέρνηση, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, έφτασε ακόμα και στο σημείο να κηρύττει δημόσια τον «πόλεμο» στη Ρωσία, προκειμένου να υπάρξει αντιπερισπασμός και απόσπαση προσοχής της κοινής γνώμης.
 

Μάζης: «Πρόταση Δημιουργίας Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και ειδικών Διασυνδέσεών του με την ΕΥΠ»

Γράφει ο
Ιωάννης Θ. Μάζης

Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας, ΕΚΠΑ)
 
Πρόταση Δημιουργίας Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και ειδικών Διασυνδέσεών του με την ΕΥΠ
 
Α. ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΕΑ ΚΑΙ Η ΘΕΣΜΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΠ.
α. Τι είναι εθνική ασφάλεια;
 
Η Εθνική Ασφάλεια αφορά την προστασία της ισχύος του κράτους, μέσω της προστασίας και ενισχύσεως, όταν αυτό είναι δυνατόν, των 4 διαστάσεων της ισχύος του: 1)  Αμυνα/Ασφάλεια 2) Οικονομία 3) Πολιτική  4) Πολιτισμός/Πληροφορία.