MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Δυσβάσταχτο εφεξής το κόστος στήριξης της κυβέρνησης από τα φιλικά της μέσα

Skratos1983 / pixabay
Η κραυγαλέα φιλοκυβερνητική στάση των ΜΜΕ, ιδίως αυτών που ανήκουν στα τρία μεγάλα Συγκροτήματα, από εδώ και πέρα θα έχει αρνητική απήχηση στις θεαματικότητες των καναλιών τους και στις κυκλοφορίες των εφημερίδων τους. Έχει ξανασυμβεί.
 
Η αλήθεια να λέγεται. Η ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη -πρώτα στην ηγεσία της ΝΔ και εν συνεχεία στην κυβέρνηση -δεν προήλθε τόσο από την πολιτική του ακτινοβολία, το προσωπικό του κύρος και το πρόγραμμά του, όσο από την υποστήριξη μεγάλων μέσων ενημέρωσης που εξασφάλισε.


Ελληνοτουρκικές Σχέσεις σε ένα Πολυπολικό Κόσμο που Επανατοποθετείται

Mια μεγάλη συζήτηση λίγες ώρες μετά την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., για τις σχέσεις με την Τουρκία και τις εξελίξεις ως προς τις συνέπειες που αφορούν τις προκλητικές της ενέργειες παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων , στις θαλάσσιες ζώνες Ελλάδας και Κύπρου .

Οι πρώτες εκτιμήσεις και τι σηματοδοτούν για Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο, τα συμπεράσματα και οι κινήσεις σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ 

Το Κυπριακό σε νέα φάση , όρια , ισορροπίες και κίνδυνοι

Η αρχιτεκτονική στη Βαλκανική και οι εξελίξεις σε Μέση και Εγγύς Ανατολή

Πως στη Σύνοδο ο Μητσοτάκης "άδειασε" το ΥΠΕΞ – Η αθέατη ζημιά

( John.k - Ο πρωθυπουργός κάνει ότι μπορεί να υποστηρίξει την κ. Μέρκελ, η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα της , εις βάρος της Ελλάδος…. )
 
Για τους αναγνώστες του SLpress.gr η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία μόνο έκπληξη δεν ήταν. Στις 27 Νοεμβρίου δημοσίευσα αποκλειστικό το ρεπορτάζ "Τι είπαν για Τουρκία οι ΥΠΕΞ της ΕΕ – Ο ελιγμός Γερμανίας και Ισπανίας". Στις 2 Δεκεμβρίου δημοσίευσα δεύτερο αποκλειστικό ρεπορτάζ "Μας ετοιμάζουν ψυχρολουσία στη Σύνοδο Κορυφής – Όλο το παρασκήνιο". Τέλος, στις 9 Δεκεμβρίου, δημοσίευσα το τρίτο αποκλειστικό ρεπορτάζ "Σύνοδος Κορυφής: Η άγνωστη συνάντηση των Βρυξελλών – Όλο το διπλωματικό παρασκήνιο".

Αναφέρω όλα τα παραπάνω όχι για να "ευλογήσουμε τα γένια μας", αλλά για να δείξω ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κινήθηκε στις ράγες που είχαν στρώσει από κοινού το Βερολίνο και το δίδυμο Μισέλ-Μπορέλ, με τις ευλογίες της Μαδρίτης και της Ρώμης. Αν και όλα τα κράτη-μέλη συμφώνησαν απολύτως ότι η Τουρκία είναι παραβάτης και επιδίδεται σε επιθετική ρητορική, περιορίσθηκαν –όπως είχα προβλέψει με βάση τα παραπάνω ρεπορτάζ– σε ανώδυνα μέτρα.

Αλλοίωσαν την μετάφραση του κειμένου συμπερασμάτων για Τουρκία: Το «μη εγκεκριμένο» το έκαναν «παράνομο»

«Lifting» της Αθήνας στο κείμενο συμπερασμάτων για να καλύψουν το διπλωματικό «Βατερλό»


Σε «lifting» του κειμένου συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου φαίνεται να προχώρησε η Αθήνα, η οποία αλλοίωσε τη μετάφραση του κειμένου από τα αγγλικά, ώστε να δείχνει πιο αυστηρό εναντίον της Τουρκίας από ότι πραγματικά είναι, προσπαθώντας έτσι να καλύψει το διπλωματικό «Βατερλό» που υπέστη στις Βρυξέλλες.

Από τα κείμενα προκύπτουν σοβαρότατες αποκλίσεις ως προς εκφράσεις για καίριας σημασίας ζητήματα που αφορούν άμεσα την Ελλάδα και την Κύπρο.