MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Η ώρα της Μακεδονίας

Αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε όλοι την Κυριακή στο Σύνταγμα, στις δύο το μεσημέρι, με συλλογικό αίτημα μας τη μη παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας με κανέναν τρόπο και με καμία συμφωνία – έχοντας υπ’ όψιν μας πως αυτή η κυβέρνηση μας θεώρησε αρκετά έξυπνους για να την ψηφίσουμε, αλλά εντελώς ηλιθίους για να αποφασίσουμε σε σχέση με το νούμερο ένα εθνικό μας ζήτημα σήμερα, με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Άποψη 

Είναι αυτονόητο πως η ενασχόληση, οι αναλύσεις και οι απόψεις σε σχέση με τη συμφωνία της Πρέσπας δεν έχουν κανένα νόημα – αφού το ουσιώδες θέμα είναι η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, όπου όλοι γνωρίζουμε πως όταν παραδίδεις όνομα παραδίδεις εθνική κυριαρχία. Σε κάθε περίπτωση, δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις ούτε βαθυστόχαστη αναζήτηση επιχειρημάτων το αυτονόητο – το ότι είναι απαράδεκτο ακόμη και να συζητάει κανείς να επιτραπεί σε ένα άλλο κράτος η υφαρπαγή ενός δικού μας ονόματος, άρρηκτα συνδεδεμένου με την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Χρονικό γεγονότων και κινητοποιήσεων των ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΓΙΛΕΚΩΝ (Μέρος Α΄+ Β΄ 17/11-6/12/18, 7/12-22/12/18)

Τα Κίτρινα Γιλέκα γεννήθηκαν αυθόρμητα μέσα από τα social media στα μέσα Οκτώβρη του 2018. Υπάρχουν όμως και πολλοί που υποστηρίζουν ότι η πρώιμη δημιουργία τους εντοπίζεται σε ένα διαδικτυακό κάλεσμα συλλογής υπογραφών ενάντια στην αύξηση των καυσίμων στα μέσα Μαΐου. 

Η ιδέα του κίτρινου γιλέκου είναι πραγματικά μια πάρα πολύ έξυπνη σκέψη. Προσδίδει στους διαδηλωτές μια ομοιογένεια παρά το ότι μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πολύ διαφορετικοί, να προέρχονται από πολλά διαφορετικά στρώματα αντιλήψεις κλπ, αλλά μπροστά στις διεκδικήσεις να είναι όλοι ίδιοι να είναι οι καταπιεζόμενοι ενάντια στους καταπιεστές. 

Σάββας Καλεντερίδης – Και ο Εφιάλτης από πολιτική άποψη το έκανε, κύριοι 152 που ετοιμάζεστε να ψηφίσετε το έκτρωμα των Πρεσπών

Του Σάββα Καλεντερίδη – Τον Οκτώβριο του 2017 ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά, επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον, οπότε οι Έλληνες υπουργοί, βουλευτές και πολίτες, ακούσαμε για πρώτη φορά από το στόμα του προέδρου των ΗΠΑ κ. Τραμπ, ότι η Ελλάδα θα πληρώσει 1,5 δις δολάρια για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-16 και ότι με τη συμφωνία αυτή θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά μερικές εκατοντάδες Αμερικανοί. Χωρίς το θέμα να έχει περάσει από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, το Υπουργικό Συμβούλιο και το ΚΥΣΕΑ.

Τρέμουν την καταδίκη του λαού για τη Μακεδονία – Επιχείρηση τρομοκράτησης των πολιτών

Τρέμουν την οργή του λαού κυβέρνηση και πρόθυμοι βουλευτές που θέλουν να παραχωρήσουν το όνομα, τη γλώσσα και την ταυτότητα της Μακεδονίας.

Γι’ αυτό με κάθε τρόπο επιχειρούν, από τη μία, να τρομοκρατήσουν όσους θέλουν να δηλώσουν «παρών» στο συλλαλητήριο της Κυριακής και, από την άλλη, να αποδώσουν ποινικές ευθύνες σε όσους δεν σιωπούν σε όσα «στήνονται» από μια ετερόκλητη πλειοψηφία σε βάρος της Ιστορίας αυτού του τόπου.

Μας θεωρούν ηλίθιες και ηλιθίους!

Θα πάω στη διαδήλωση, από την οποία δεν πρέπει να λείψει καμία και κανένας, επειδή ντρέπομαι να με διασύρουν ως ανόητη. Θα πάω στη διαδήλωση, επειδή γνωρίζω πως το σκύψιμο του κεφαλιού δεν έχει τελειωμό. Θα πάω στη διαδήλωση, επειδή είμαι υποχρεωμένη απέναντι στα παιδιά μας, στην πατρίδα μας και στην ιστορία μας που δεν έχει κανένας το δικαίωμα να δολοφονεί.

Επικαιρότητα 

Ακόμη και αν δεν αγαπούσα καθόλου την πατρίδα μου που θα ήταν σαν να μην είχα κανένα συναίσθημα για την οικογένεια μου, ακόμη και αν αδιαφορούσα εντελώς για τη Μακεδονία, ακόμη και αν θεωρούσα πως οι σλάβοι που οι ίδιοι δηλώνουν πως δεν έχουν καμία σχέση με τη Μακεδονία και την ιστορία της αλλά θέλουν το όνομα της είναι Μακεδόνες, ακόμη και αν πίστευα πως η επάρατη συμφωνία των Πρεσπών είναι ωφέλιμη για την Ελλάδα και θα μας προστατέψει από την Τουρκία (!), ακόμη και αν είχα την άποψη πως η Γερμανία θέλει το καλό μας και γι’ αυτό προωθεί το Σκοπιανό, ακόμη και αν είχα πειστεί πως είναι ανιδιοτελείς όλοι αυτοί οι Εφιάλτες που θα υπογράψουν, θα πήγαινα στη διαδήλωση της Κυριακής στο Σύνταγμα

ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ;

Το πολιτικό σύστημα που έχουμε μετά το 1974, εγκατέλειψε το 40% της Κύπρου, εγκατέλειψε τους Βορειοηπειρώτες, εγκατέλειψε τη Θράκη, εγκατέλειψε τα Ίμια, χρεοκόπησε τη χώρα, μας έβαλε στα μνημόνια, παρέδωσε τη δημόσια περιουσία για έναν αιώνα, εκχωρεί τη Μακεδονία και υποκύπτει στις προκλήσεις και στις αξιώσεις της Τουρκίας.

Αυτό το πολιτικό σύστημα πρέπει να αλλάξει.

Πρέπει να σταματήσει άμεσα η εξάρτηση της πολιτικής εξουσίας από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα, εσωτερικό ή εξωτερικό, πέραν του ίδιου του λαού.