MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Ν. Λυγερός - Εθνικά θέματα: ΑΟΖ, Σκοπιανό, Ανατολική Μεσόγειος

Ν. Λυγερός - Εθνικά θέματα: ΑΟΖ,  Ανατολική Μεσόγειος

20/03/2018

Θέμα : ΑΟΖ, Ανατολική Μεσόγειος, Ορυκτός Πλούτος

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ


Ως γνωστόν, η Ευρωπαϊκή Ήπειρος, εξαρτάται για τις ενέργειες της ανάγκες κατά πολύ μεγάλο ποσοστό σε σχέση με το φυσικό αέριο (άνω του 30%), στις εισαγωγές από την Ρωσία, προκειμένου να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες.

Οι δε ποσότητες φυσικού αεριού (το οποίο μαζί με το πετρέλαιο, είναι απαραίτητα για την θέρμανση-
μετακινήσεις των Ευρωπαίων πολιτών, καθώς και την λειτουργία των μεγάλων εργοστασίων της Ηπείρου), με την πάροδο των ετών, όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλα αυξάνει ραγδαία.

Ηλ. Κονοφάγος : Κλειδί το φυσικό αέριο στη Κρήτη για την ελληνική οικονομία .Το μυστικό του ασβεστόλιθου Νότια της Κρήτης

Όταν η Μεσόγειος είχε εξατμιστεί και η στάθμη της είχε πέσει 2 με 3 χιλιόμετρα χαμηλότερα πριν 7 με 6 Εκατομμύρια χρόνια, ο Νείλος ήταν καταρράκτης και Νότια της Κρήτης υπήρχαν 10αδες καταρράκτες που διάβρωναν τον Ασβεστόλιθο και δημιουργούσανε τα κοιτάσματα Φυσικού Αερίου «Τύπου Ζohr» πριν αυτά καλυφθούν με αδιάβροχα, στο Φυσικό Αέριο, Αλάτια. 

Η σφαγή της Ελλάδας

Για εκείνο το χρονικό διάστημα που τα απαίσια εγκλήματα του παρελθόντος θα παραμένουν ατιμώρητα, ενώ η χώρα δεν ληστεύεται πια μόνο από την εγχώρια ελίτ αλλά, επίσης, από τους ξένους, είναι ανόητο να ελπίζει κανείς πως θα υπάρξει βιώσιμη λύση – εκτός εάν αντιδράσουν ενεργητικά οι Πολίτες, προστατεύοντας επιτέλους το Σύνταγμα, την πατρίδα τους και τα παιδιά τους.

Επικαιρότητα

Θεωρούμε σωστό να προειδοποιήσουμε τους Έλληνες ότι, πρέπει να πάψουν πια να έχουν ψευδαισθήσεις – πιστεύοντας πως η χώρα θα επανέλθει σε μία βιώσιμη πορεία ανάπτυξης, με πρόγραμμα τα μνημόνια και με έλεγχο τήρησης τους τις αξιολογήσεις. Είναι εκ των πραγμάτων αδύνατον όταν επιβάλλονται νέοι φόροι, καινούργιες επιβαρύνσεις στο ασφαλιστικό, δεν συμψηφίζεται κανένα έξοδο στις φορολογικές δηλώσεις, ενώ την ίδια στιγμή έχει καταστραφεί εντελώς ο παραγωγικός της ιστός. Πόσο μάλλον με νέες μειώσεις των δημοσίων δαπανών, οι οποίες προκαλούν διπλάσια πτώση του ΑΕΠ, σχετικά με τους φόρους (ανάλυση) – ενώ η φοροδοτική ικανότητα των Πολιτών έχει σχεδόν μηδενισθεί και το μη εξυπηρετούμενο ιδιωτικό χρέος έχει εκτοξευθεί στα ύψη.

Η τραπεζική τοκογλυφία

Οι εμπορικές τράπεζες είναι σε θέση να κερδίζουν πάρα πολλά εάν έχουν αρκετούς πελάτες, ακόμη και με αρνητικά επιτόκια – επειδή τα δάνεια πολλαπλασιάζουν τα χρήματα τους με έναν μαγικό τρόπο, ενώ η επιστροφή των δανείων «καίει» τα χρήματα που είχαν δημιουργήσει από το πουθενά, μέσω του δανεισμού.

«Ουσιαστικά οι εμπορικές τράπεζες δανείζουν αέρα έναντι εμπράγματων αξιών (ακίνητα, επιχειρήσεις κοκ.), κερδίζοντας χρήματα από αυτόν τον αέρα, τους τόκους – έχοντας επί πλέον το αποκλειστικό μονοπώλιο στην όλη διαδικασία».

Οι άρχουσες ελίτ είναι ο Κρόνος του σήμερα…

Του Απόστολου Αποστολόπουλου

Τον κόσμο δεν τον κατακυρίευσαν τα τέκνα του Θεού, όπως παρότρυνε τους ανθρώπους η Βίβλος (κατακυριεύσατε την Γη), ούτε, όμως, τον κατάκτησε η αστική τάξη, όπως προφήτευε ο Μαρξ στο Κομμουνιστικό Μανιφέστο. Κυρίαρχος στον Πλανήτη είναι μια δράκα ατόμων, οι άρχουσες ελίτ, που νέμονται τον πλούτο των Εθνών.

Paul Craig Roberts Institute: Η Συρία είναι μία νέα πυριτιδαποθήκη, ικανή να οδηγήσει σε παγκόσμια σύρραξη

Οι ΗΠΑ «στήνουν» το κατάλληλο σκηνικό στη Συρία, με ταυτόχρονη βοήθεια από τη Βρετανία, για ένα πόλεμο μέχρις εσχάτων με τη Ρωσία

Το ενδεχόμενο ύπαρξης ενός νέου παγκόσμιου πολέμου αναλύει σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του Paul Craig Roberts Institute for Peace and Prosperity, ο Paul Craig Roberts.

Αφορμή η «συγκέντρωση» Αμερικανών, Ρώσων, Βρετανών και φυσικά Τούρκων στην πολύπαθη Συρία και η στήριξη από καθέναν εξ αυτών διαφορετικών «παρατάξεων» στον συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο στη χώρα.