MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

«Μαγειρείο» συγκάλυψης η Εξεταστική Επιτροπή

Η κυβέρνηση, με την πλειοψηφία που διαθέτει, θα προσπαθήσει να μπλοκάρει την κλήση σημαντικών μαρτύρων, με πρώτο και καλύτερο τον Μητσοτάκη


Το τέλος της αυταπάτης περί δήθεν επιθυμίας της Ν.Δ. να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση των υποκλοπών σήμανε η πολυαναμενόμενη ακρόαση όλων των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο, οι οποίοι, με ασπίδα το απόρρητο, αρνήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις, ως όφειλαν.

Οσα διημείφθησαν στην Επιτροπή Θεσμών δεν είναι παρά προάγγελος για την Εξεταστική Επιτροπή, που κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα, πιθανότατα την Τετάρτη. Οσοι μάρτυρες κληθούν να καταθέσουν στην Εξεταστική εκτιμάται πως θα κρυφτούν ξανά πίσω από το απόρρητο. Βεβαίως, θα πρέπει πρώτα να περάσουν πράγματι το κατώφλι της Βουλής…

Πουλάνε τρέλα και είναι επικίνδυνοι

Τάσος Παππάς


Από τη στιγμή που έσκασε το σκάνδαλο των υποκλοπών ο πρωθυπουργός, ορισμένοι -λίγοι, για να είμαστε ακριβείς- υπουργοί και ακόμη λιγότεροι βουλευτές της Ν.Δ. πουλάνε τρέλα. Τη μια μέρα λένε ένα σωρό ανοησίες, καλούν τους πολιτικούς αντιπάλους τους και τους πολίτες να τις πιστέψουν, την επόμενη μέρα τα αλλάζουν και ζητούν από τους άλλους να συμφωνήσουν με τα ανάποδα και στη συνέχεια υποδύονται τους ανήξερους:

■ Η πρώτη εν θερμώ αντίδραση για τις υποκλοπές (επισυνδέσεις είναι ο… αθώος νεολογισμός που χρησιμοποιούν για να αποφύγουν την κακόφημη λέξη «υποκλοπές») ήταν ότι μάλλον πρόκειται για υπόθεση στην οποία εμπλέκονται ιδιώτες.