MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Σοκ με την έκρηξη στην τιμή του ρεύματος μέσα σε ένα 24ωρο!

Η Ελλάδα πληρώνει το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη!


Τρόμο προκαλεί στους καταναλωτές της χώρας η νέα έκρηξη στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος μέσα σε μόλις ένα 24ωρο! Με την Ελλάδα να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των αυξήσεων, οι πολίτες παρακολουθούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη να παραμένει άπραγη στο σφοδρό κύμα αυξήσεων.

Η τιμή χονδρικής στην προημερήσια αγορά του Χρηματιστηρίου Ενέργειας διαμορφώνεται αύριο στα 362,22 ευρώ ανά μεγαβατώρα, αυξημένη κατά 28,56% σε σχέση με τη σημερινή ημέρα ενώ η μέγιστη τιμή φθάνει στα 446,52 ευρώ.

Η Ελλάδα έπρεπε να ταχθεί κατά του πολέμου αλλά όχι κατά της Ρωσίας που έγινε ενεργειακή υπερδύναμη - Επικίνδυνος ο Biden

H Ρωσία καταλήγει να προμηθεύει περίπου το 20% του πετρελαίου της Ευρώπης, το 40% του φυσικού αερίου της και το 20% του άνθρακα που χρησιμοποιεί.


Εάν παρακολουθήσει κανείς την επιχειρηματολογία που προβάλλεται διεθνώς… ο κόσμος χωρίστηκε στα δύο, όπως άλλοτε με τον ψυχρό πόλεμο. 
 
Από την μια οι ΗΠΑ, η Ευρώπη, το ΝΑΤΟ οι δυνάμεις του καλού και από την άλλη η Ρωσία και ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος που εκπροσωπεί τις δυνάμεις του κακού. 
 
Προφανώς αυτή η επιχειρηματολογία δεν είναι τίποτε άλλο από φθηνή προπαγάνδα.
 
Πρωτίστως ας ξεκινήσουμε από ορισμένα βασικά συμπεράσματα. 
 
Πως ξαφνικά η Ρωσία αποφάσισε να επιτεθεί στην Ουκρανία, να ξεκινήσει μια εκτεταμένη εισβολή;
 
Η απάντηση είναι ξεκάθαρη, η Ρωσία ζητούσε να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ η Ουκρανία καθώς η χώρα αποτελεί γείτονα της Ρωσίας και ήταν μέλος της άλλοτε Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών. 
 

Όλη η αλήθεια για την Ουκρανία – Αφιερωμένο σε όλους όσους έσπευσαν να ξεχάσουν το χθες

Πάμε λοιπόν επιγραμματικά, και με ονοματεπώνυμα, να δούμε τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά και πότε ξεκίνησαν…


Tου Γ. ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ

Η Ουκρανία υπήρξε ανέκαθεν παραδοσιακός σύμμαχος της Ρωσίας. Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης. Μέχρι που τα γεράκια της Δύσης έβαλαν μπροστά το σχέδιο να χτυπήσουν τη Ρωσία. Και τότε εμφανίστηκαν ξαφνικά οι γνωστοί πολιτικοί αγύρτες που θα δούμε πιο κάτω.

Όλα ξεκίνησαν το 2004 όταν ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς κέρδισε τις Προεδρικές εκλογές και ο φιλοδυτικός αντίπαλός του (ο Βίκτορ Γιούστσενκο) προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, αμφισβητώντας το αποτέλεσμα. Παράλληλα ξέσπασε στη χώρα και η λεγόμενη «Πορτοκαλί Επανάσταση», που οργανώθηκε με τεράστια πολιτική και οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τις «γνωστές» αμερικανικές ΜΚΟ, όπως το Open Society Institute του δισεκατομμυριούχου George Soros, με κύρια επιδίωξη την εκπαραθύρωση του Γιανουκόβιτς. Εκείνες οι δυνάμεις κατάφεραν τότε να ακυρώσουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών και να δώσουν την προεδρία της χώρας στον ηττημένο Γιούστσενκο. Εκείνος δε, με τη σειρά του, να διορίζει ως πρωθυπουργό μια διεφθαρμένη πολιτικό και ολιγάρχη επιχειρηματία (την επίσης φιλοδυτική Γιούλια Τιμοσένκο).