MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Είναι το γενικό lock down αντισυνταγματικό;

Κοντιάδης Ξενοφών


Η κυβέρνηση ακροβατεί τους τελευταίους μήνες ανάμεσα στους ακραίους βιοπολιτικούς περιορισμούς και στην ανέμελη θερινή ασυδοσία, για να επιστρέψει σε ένα νέο, οδυνηρότερο lock down. Ενώ κατά την πρώτη φάση της πανδημίας οι εισηγήσεις των εμπειρογνωμόνων δημόσιας υγείας ήταν ομόφωνες, σήμερα οι απόψεις τους φαίνεται να διίστανται. Το ίδιο ισχύει και ως προς την κοινωνική αποδοχή του δεύτερου lock down.


Η επιτυχής διαχείριση της υγειονομικής κρίσης την άνοιξη και ο διεθνής έπαινος για την ταχύτητα και τη σύνεση με τις οποίες έδρασε τον Μάρτιο η ελληνική πολιτεία έλαβαν διαστάσεις θριάμβου. Η δημοφιλία της κυβέρνησης έφτασε σε απρόσμενα ύψη. Ωστόσο πίσω από κάθε θρίαμβο κρύβεται συχνά ένας όλεθρος. Όσα ακολούθησαν αποτελούν αποσπασματικές και αστόχαστες επιλογές χωρίς στρατηγική, που πέραν της διογκούμενης κοινωνικής απονομιμοποίησης αναδεικνύουν, επίσης, σοβαρά ζητήματα συνταγματικής νομιμότητας.

Το Ναγκόρνο Καραμπάχ και τα σχέδια του Ερντογάν για το “δικό του ΝΑΤΟ” !

Vladimir Odintsov.Νew Eastern Outlook/Réseau International,9-11-20


Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού


Στην πτώση της αμερικανικής αυτοκρατορίας, προέκυψαν φεουδαρχίες που συνδυάζουν τον εθνο-θρησκευτικό εθνικισμό και το μοντέλο του ΝΑΤΟ, εξασφαλίζοντας ακόμη και σχετική υποστήριξη με αυτή την ιδιότητα. ΄Ετσι εξηγείται και ο ρόλος των γκρίζων λύκων και γιατί αυτοί οι μισθοφόροι χρησιμοποιούνται και πάλι από την Τουρκία για να εδραιώσουν τα συμφέροντά της και να προκαλέσουν την τρομοκρατία σύμφωνα με ένα γνωστό μοντέλο αποσταθεροποίησης.


Δείτε τις προειδοποιήσεις του Λαβρόφ. https://histoireetsociete.com/2020/11/06/

Εκτός από την πανδημία του Κορωναιού, ορισμένοι πολιτικοί έχουν πλέον μολυνθεί από μια άλλη πανδημία, αυτή του ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος δεν πίστευε στα αυτιά του και ζητούσε εξηγήσεις. Κανείς δεν τολμούσε να του πει την πραγματική αλήθεια

Από την Τρίτη που μας πέρασε ο ίδιος ο Ερντογάν και το επιτελείο του περπατούσαν πάνω


σε αναμμένα κάρβουνα. Από την επόμενη μέρα διαφάνηκε πως η νίκη του Τζο Μπάιντεν ήταν ...εξαιρετικά πιθανή.

Κάτι τέτοιο θα σήμαινε το σπάσιμο του κρίκου της αλυσίδας που ένωνε τα συμφέροντα των δύο προεδρικών οικογενειών. Ο κρίκος αυτός ήταν η αμαρτωλή σχέση του γαμπρού του Ερντογάν Αλμπαϊράκ και του γαμπρού του Τραμπ Κουσνέρ, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια είχαν στήσει μια εξαιρετική και αποδοτική πολιτική επικοινωνία.

Το απόγευμα της Πέμπτης, δύο μέρες μετά τη διεξαγωγή των αμερικανικών εκλογών, βασικοί παράγοντες της οικονομίας και σύμβουλοι του προέδρου συναντήθηκαν στο σαράι του Σουλτάνου στην Άγκυρα.

Δικηγόροι κατά της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: «Προσπαθείτε να υποκαταστήσετε υγειονομικές και δικαστικές αρχές»

Προσπάθεια υποκατάστασης των αρμόδιων υγειονομικών και δικαστικών αρχών βλέπουν οι δικηγόροι πίσω από την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με την οποία διατυπώνονται επτά προτάσεις -σκέψεις για την ορθή ερμηνεία της νέας ΚΥΑ που ισχύει έως τις 30 Νοεμβρίου για τα δικαστήρια.


Παράλληλα, η δικαστική Ένωση διατυπώνει τις σοβαρές επιφυλάξεις της για τα πλημμελήματα που εξαιρούνται από την αναστολή εκδίκασης.

Συγκεκριμένα,, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ανέφερει για το επίμαχο ζήτημα: