MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Τραγική ανικανότητα κυβέρνησης - κράτους με τις πυρκαγιές και σκληρό χτύπημα από Eurostat - Παγκόσμια Τράπεζα για την ακρίβεια

( John_k : Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τις φωτιές. Όσο και να προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλο του, είναι η δεύτερη τετραετία  του, είχε 4 χρόνια να προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο και δεν το έκανε, και δεν μπορεί να τα ρίξει σε προηγούμενες κυβερνήσεις για αυτόν τον λόγο. Κάποια στιγμή θα αποδοθεί  δικαιοσύνη , όταν και αυτή με την σειρά της, η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη, δεν θα ελέγχεται πιά από τον ίδιο.) 
 
Το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ένα κενό γράμμα. Ποτέ δεν υπήρξε 
 
Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από τις εστίες των πυρκαγιών στην Ελλάδα.
Στην Ρόδο έχει καεί η καρδιά του νησιού, χιλιάδες τουρίστες έχουν φύγει χάνοντας τις διακοπές τους και τις περιουσίες τους. 

Στην Εύβοια καίγεται, πλέον, ο νότος του νησιού ενώ το 2021 κάηκε όλο το βόρειο μέρος. 

Στην Αχαΐα καίγεται το πιο πράσινο μέρος του νομού ενώ η φωτιά σταματάει στην θάλασσα. 

Πλέον καίγεται και η Κέρκυρα τώρα.
 
Το μεγάλο πρόβλημα, πέρα από τις χιλιάδες στρέμματα που κάηκαν, είναι η ανυπολόγιστη ζημιά στον τουρισμό αφού μετά τις εκκενώσεις 20 χιλιάδων τουριστών στη Ρόδο, έπονται και άλλες στη Κέρκυρα αλλά και ακυρώσεις για τον Αύγουστο. 

ExxonMobil: Kοίτασμα-μαμμούθ με φυσικό αέριο-χρυσάφι στην Κρήτη

( John_k : Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι … όσο δεν μπορούν άμεσα να τα εκμεταλλευθούν οι Άγγλοι, και να κερδίσουν από αυτά, καμιά «Ελληνική» Κυβέρνηση δεν θα προσπαθήσει να τα βγάλει γιατί όλες οι «Ελληνικές» Κυβερνήσεις , είναι μαριονέτες των  Άγγλων, από την δολοφονία του Καποδίστρια και μετά, και υπηρετούν αυτούς και μόνον αυτούς. )
 
Εκτιμήσεις ακόμα και για 75-80 δισ. πετρελαίου!
 
Υπολογίζεται σέ 3,5 τρισ. κυβικά μέτρα, παράγεται επί 5 εκατομμύρια χρόνια, προστατεύεται από αδιαπέραστο στρώμα παχέος άλατος, και θα είναι το μεγαλύτερο της συγκεκριμένης εταιρείας τά τελευταία 50 χρόνια! Ίσως ξεπερνά και το κοίτασμα Zor της Αιγύπτου!
  • του Κωστή Σταμπολή για την εφημερίδα «εστία»
Συγκρατημένος ενθουσιασμός επικρατεί στο επιτελείο της ExxonMobil, της παραχωρησιούχου εταιρείας μαζί με την Hellenic Energy, των ερευνητικών περιοχών νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, καθώς προχωρεί η ανάλυση των σεισμικών στοιχείων που προέκυψαν από τις έρευνες που ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο από την Νορβηγική PGS. Μια σειρά από υποσχόμενους στόχους, όπως εμφανίζονται στον χάρτη (βλέπε Γράφημα 1, στόχοι A, B, C, D), έχουν ήδη εντοπιστεί, γεγονός που επισπεύδει τις διαδικασίες για τον σχεδιασμό των ερευνητικών γεωτρήσεων. Με την πρώτη ερευνητική γεώτρηση, σύμφωνα με πληροφορίες, να προγραμματίζεται για το Β΄ εξάμηνο του 2024 σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της Παλαιόχωρας και σε βάθος μέχρι 4.500 μέτρα κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας.