MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Τι πήγε στραβά στη Λιβύη; Μια ψύχραιμη ανάλυση, με ερωτήματα, απαντήσεις και προτάσεις

Γράφει ο
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΡΟΓΛΗΣ*
 
…Πάει μια εβδομάδα, από την τραγική κατάληξη της επιχείρησης στη Λιβύη.. και μόλις λίγες ώρες από τη στιγμή που η Ελληνική γη, υποδέχτηκε ιδιαίτερα πρόωρα,  τα σώματα  συναδέλφων, αλλά και των εθελοντών δύο νέων παιδιών…
 
      Μια εβδομάδα και κάτι από  τότε που ο χρόνος σταμάτησε να κυλά για κάποιους και για κάποιους άλλους άρχισε να κυλά βασανιστικά αργά.. Μια εβδομάδα και κάτι , από εκείνο το μεσημέρι Κυριακής 17 Σεπ 23 , κάπου μεταξύ Αλ Μπάιντα και Μάραβαχ στην Ανατολική Λιβύη, καθ’ οδόν για Ντέρνα. Πολλά γράφτηκαν, πολλά περισσότερα ακούστηκαν σχετικά με τις συνθήκες και τα αίτια του συμβάντος…
 

Αρμενία- Ελλάδα, οι ομοιότητες που θα έπρεπε ήδη να μας προβληματίζουν-Δ.Σταθακόπουλος

Του Δρα Δημ. Σταθακόπουλου 
 
Αρμενία  – Ελλάδα , μια δρασκελιά
 
Στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ : “120.000 κάτοικοι Αρμενικής καταγωγής εγκαταλείπουν τις πατρογονικές εστίες τους υπό τις πολεμικές ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν”.
 
Ουδείς ασχολήθηκε από τη διεθνή Κοινότητα, τις μεγάλες δυνάμεις• ούτε η χώρα μας , ούτε καν η ίδια η Αρμενία. Ο,τι δεν “παίζει ” στα ΜΜΕ , απλά δεν υπάρχει ως κατάσταση, γεγονός, είδηση.
 
Μόνο η Τουρκία επιχαίρει ( και άλλοι κρυφο-φανερά) και το επιδίωξε σε αγαστή συνεργασία με τους ” Biz İki Devlet Bir Milletiz/ είμαστε , δύο κράτη, ένα έθνος ” Αζέρους που εξοπλίζονταν και εκλάμβαναν την καλοπιστία της Αρμενίας ως αδυναμία.