MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Σοκ και χάος: Έρχεται μεγάλη πετρελαϊκή κρίση – Τα διυλιστήρια δεν αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο παρά τις εκπτώσεις ρεκόρ

Αυτές οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα έχουν απίστευτη επίδραση στο παγκόσμιο εμπόριο πετρελαίου και στη χρηματοδότηση του εμπορίου


Η αγορά πετρελαίου περνάει ένα μεγάλο σοκ και ήδη πολλοί προβλέπουν ότι πλησιάζει η στιγμή μιας μεγάλης πετρελαϊκής κρίσης.
 
Τα διυλιστήρια αρνούνται να αγοράσουν ρωσικό πετρέλαιο και οι τράπεζες αρνούνται να χρηματοδοτήσουν αποστολές ρωσικών εμπορευμάτων.
 
Αυτό το εμπάργκο, το οποίο ουσιαστικά έχει σταματήσει την πλειονότητα των ρωσικών αποστολών πετρελαίου, απειλεί να ανεβάσει τις τιμές της ενέργειας παγκοσμίως προκαλώντας παγκόσμια κρίση.
 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε πιο γρήγορα όπλα στην Ουκρανία, απ’ ότι νερά στην Αττική οδό

O Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να μην είναι καλός στο να ανοίγει αποκλεισμένους δρόμους, άλλα είναι σίγουρα καλός στο να εκθέτει την Ελλάδα σε όσους διεθνείς κινδύνους μπορεί... 
 
Κυριάκος Μητσοτάκης: Την ώρα που ολόκληρη η υφήλιος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τα όσα διαδραματίζονται στο Ουκρανικό, οι κυβερνήσεις καλούνται να πάρουν (ή να μην πάρουν) θέση, ούτως ώστε να ξεκαθαρίσει το ψυχροπολεμικό τοπίο της επόμενης μέρας.

Μέσα σε αυτή την πολεμική αντάρα, η Ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια περπατησιά που επέλεξε και στην διετία της πανδημίας, δηλαδή να προβληθεί ο πρωθυπουργός ως ο καλύτερος «μαθητής» της Δυτικής (παγκόσμιας) τάξης, εκτείνοντας το χέρι του πολύ πιο πέρα από το μπόι του. Το να αρκούνταν η Ελλάδα στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία και στη διασφάλιση της ακεραιότητας των ομογενών, θα ήταν υπεραρκετό για την παρούσα φάση.