MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Φίλης Γ.: Ο κ. Ερντογάν δεν ζει το μύθο του. Ζει τον εφιάλτη του

Ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής Γιώργος Φίλης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι Ένα 90,4 (30-03-2022 / kanaliena.gr). 
 
Ο κ. Φίλης εκτίμησε ότι έχουμε ακόμα δρόμο όσον αφορά στις εξελίξεις στο πόλεμο της Ουκρανίας και όπως είπε χαρακτηριστικά, η δεύτερη φάση είναι πιο δύσκολη καθώς όταν θα πάμε προς την κλιμάκωση της κρίσης και η Ρωσία δεν θα έχει προλάβει να πετύχει τους στόχους της, θα υπάρξει μεγάλος κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση. 
 
Ο κ. Φίλης στη συνέχεια αναφέρθηκε στην στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ουκρανία και τη Ρωσία. Όπως είπε η Τουρκία ζει μια εφιαλτική κατάσταση, ο κ. Ερντογάν δεν ζει το μύθο του αλλά τον εφιάλτη του. Γιατί η Τουρκία μπορεί να λειτουργεί με αυτού του τύπου τις διπλωματικές κινήσεις, και με τον αστυφύλαξ και με τον Χωροφύλαξ, όσο η κρίση είναι ελεγχόμενη, αλλά όταν θα ξεφύγει από τον έλεγχο η κρίση και θα διαρραγούν πλήρως πλέον οι σχέσεις Ανατολής Δύσης, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφαιθεί από τη Δύση να κάνει αυτό το οποίο κάνει τώρα. Άρα θα αναγκαστεί να λάβει θέση. 
 

Διεθνής διασυρμός Μητσοτάκη για την ελευθερία του Τύπου: «Έχει εμμονή με τον έλεγχο της πληροφορίας»

Εκθέτει διεθνώς τη χώρα η «εμμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τον έλεγχο της πληροφορίας», όπως αναφέρει σε πολυσέλιδο πόρισμά της η συνομοσπονδία επτά διεθνών οργανώσεων Τύπου, Media Freedom Rapid Response (MFRR).


Το πόρισμα είναι το αποτέλεσμα της ειδικής αποστολής που είχε διοργανώσει τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα το MFRR, στην προσπάθειά του να κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος που είχε δημιουργηθεί μετά την εκλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το πόρισμα αναμενόταν να είναι σκληρό για την κυβέρνηση που επιχειρεί από την ημέρα της εκλογής της να δημιουργήσει μια «μιντιακή» σιγή γύρω από τα πεπραγμένα της, όμως η συγκεκριμένη αναφορά αποτελεί τελικά ένα πολύ ηχηρό «χαστούκι», τόσο λόγω του περιεχομένου του, όσο και λόγω της εγκυρότητας των οργανώσεων που συναποτελούν τον Οργανισμό MFRR.