MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Gold Switzerland: Προετοιμαστείτε για 10 χρόνια καταστροφής – Κατάρρευση μετοχών, ομολόγων, ακινήτων έως και 95%

Να προετοιμαστούμε για 10 χρόνια οικονομικής καταστροφής, αναφέρει σε πρόσφατο report της η Gold Switzerland, το οποίο σας παρουσιάζει το Bankingnews, προσθέτοντας ότι η Δύση βρίσκεται σε μακροπρόθεσμη διαρθρωτική παρακμή, με αποτέλεσμα όλα τα περιουσιακά στοιχεία-φούσκα, μετοχές, ομόλογα και ακίνητα, που συγκρατούνταν μέχρι τώρα μόνον από πλαστό χρήμα, να καταρρεύσουν κατά 75-95%, σε πραγματικούς όρους..

Τα τελευταία στάδια των μεγάλων οικονομικών κύκλων συνοδεύονται πάντα από τον μέγιστο αριθμό κακών ειδήσεων, καθώς και από αποτρόπαια γεγονότα.

Μεθοδεύουν μέσα στην γενική σύγχυση την ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων

Zougla Newsroom
 
Πολυνομοσχέδιο-σκούπα 263 άρθρων και 357 έχει κατατεθεί στη Βουλή από τον υπουργό ενέργειας Κώστα Σκρέκα. Εν όψει εκλογών ο Κώστας Σκρέκας επιχειρεί να ανοίξει διάπλατα την πόρτα στην σταδιακή ιδιωτικοποίηση και των τελευταίων σοβαρών περιουσιακών στοιχείων του Κράτους, πρωτίστως δε των υδάτινων πόρων. Είναι φανερό πώς το Μαξίμου και ο αρμόδιος Υπουργός σπεύδουν να προλάβουν την επιβολή δια της σημερινής πλειοψηφίας στη Βουλή των θεσμικών αλλαγών που θα επιτρέψουν την ιδιωτικοποίηση του υδάτινου δυναμικού της χώρας. Το ζήτημα είναι το πως μεθοδεύεται  αυτή η διαδικασία την ώρα που επικρατεί πλήρης σύγχυση λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη και ενώ έχει παγώσει στην ουσία η πολιτική ζωή του τόπου μέχρι νεωτέρας. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πραγματικός πολιτικός και άρα κοινοβουλευτικός χρόνος για την σωστή τήρηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας σε ένα τόσο σοβαρό και κρίσιμο για την κοινωνία και τον τόπο ζήτημα.