MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Το Νέο Πρεκαριάτο : « Ο Βαθμός Απελπισίας» στις Κοινωνίες του 21ου αιώνα

- Αγορά Εργασίας, Επισφαλής Εργασία και Κοινωνική Ευπάθεια στη Νέα Γενιά στην Ελλάδα: Η κατάσταση των πραγμάτων (σε Ευρώπη και Ελλάδα), παράμετροι, τάσεις, μετασχηματισμοί, επιπτώσεις και προκλήσεις για τις πολιτικές απασχόλησης.


- Μία μεγάλη συζήτηση και εκτενή αποσπάσματα από τα ευρήματα μίας πρωτοποριακής έρευνας για πρώτη φορά στην Ελλάδα και Ευρώπη, της

Ερευνητικής Ομάδας του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Τεκμηρίωσης (ΚΕΠΕΤ) του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

- Οι εξελικτικοί , πολυδιάστατοι μετασχηματισμοί και οι επικυρίαρχες τάσεις στην αγορά εργασίας τα τελευταία χρόνια.

Οι αντιφάσεις της επίσημης ενημέρωσης για την πανδημία και τι ξέχασαν να πουν

Στη εκπομπή του 98.4 με τον Γ. Σαχίνη, έγινε μια πρώτη καταγραφή των αντιφάσεων της επίσημης ενημέρωσης για την διαχείριση της πανδημίας, που έγινε την Πέμπτη. Πολύ περισσότερο που όπως καταδείχτηκε, ακόμη και η επίκληση σε μελέτες διεθνώς, έγινε είτε αποσπασματικά, είτε με απάλειψη κρίσιμων σημείων που επισημαίνονται σε αυτές τις μελέτες.


Η εκπομπή μάλιστα απεύθυνε ανοιχτά το ερώτημα, αν τα μέλη της επιτροπής είναι τόσο σίγουρα, για τους αριθμούς των κρουσμάτων που δημοσιοποιεί, τότε γιατί δεν παρουσιάζουν το μητρώο καταγραφής και παρακολούθησης κρουσμάτων, εκτός των νοσηλευόμενων, ώστε να φανεί ότι τα στοιχεία τους είναι εγγυημένα και ότι υπάρχει μητρώο καταγραφής και παρακολούθησης, που είναι εντελώς διαφορετικό από εκείνο της απλώς δήλωσης-καταγραφής κρουσμάτων.

Πέφτουν οι κοβιντοκυβερνήσεις! Κονβόι και διαδηλωτές απέκλεισαν στο Ελσίνκι τη Βουλή Φιλανδίας κι απαιτούν: παραίτηση κυβέρνησης, άρση μέτρων και μείωση τιμής στα καύσιμα!

Εξαπλώνεται.. ένα κονβόι και διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο της Φιλανδίας στο Ελσίνκι το βράδυ της Παρασκευής για ν΄απαιτήσουν την άρση των υγειονομικών μέτρων και να διαμαρτυρηθούν κατά της αύξησης στην τιμή του καυσίμου κίνησης και να ζητήσουν την παραίτηση της κυβέρνησης.Στο παγωμένο Ελσίνκι η ατμόσφαιρα είναι εκρηκτική. Οι κοβιντοκυβερνήσεις πέφτουν.