MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Γεωπολιτική Ένταση με Παγκόσμιες Προεκτάσεις- Οι Παίκτες Ισχύος στη Γεωστρατηγική Σκακιέρα

Η μεγάλη Γεωπολιτική ένταση με παγκόσμιες προεκτάσεις, για την ειρήνη και την ασφάλεια του πλανήτη, στο επίκεντρο των «Αντιθέσεων».
 
- Η διελκυστίνδα ΗΠΑ- Ρωσίας, η μεγάλη εικόνα αντιπαράθεσης της Δύσης με ΝΑΤΟ και Ε.Ε. έναντι της Ρωσίας και στο βάθος της Κίνας , με τα «καυτά σημεία επαφής» από την Βόρειο Πόλο και την Ουκρανία, στη Κεντρική Ασία και την Μέση Ανατολή μέχρι τον Ειρηνικό
 
- Πως επηρεάζονται οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και τι ανακατατάξεις διαμορφώνονται στη Ανατολική Μεσόγειο , ως σημείο επαφής και πίεσης μεγάλων γεωπολιτικών συμφερόντων
 

Κύρα Αδάμ : Στόχος του Μητσοτάκη να κλείσουν τα στόματα

Το «ξεχαρβάλωμα» της κυβέρνησης και οι αντικρουόμενες δηλώσεις υπουργών ήταν ο βασικός λόγος για την έκτακτη συνέντευξη


Ανατιμήσεις έως 136%. Πληθωρισμός 5,1%. Ανεργία νέων, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. H χώρα, πρωταθλήτρια στους θανάτους από Covid, με τους περισσότερους εκτός ΜΕΘ. Μόνιμο έμφραγμα στο σύστημα υγείας. Πολυγλωσσία και αντικρουόμενες δηλώσεις υπουργών για την αντιμετώπιση των πολλαπλών κρίσεων.

Της Κύρας Αδάμ

Ειδικά αυτό το τελευταίο σημείο ήταν ο σοβαρός λόγος για να κάνει τον Πρωθυπουργό να δώσει έκτακτη συνέντευξη, προκειμένου να ανακοινώσει εμπροσθοβαρώς (αντί του Ιουνίου) την αύξηση στον κατώτατο μισθό, το ύψος της οποίας όμως δεν προσδιόρισε.

Το απύθμενο θράσος των γενοκτόνων

Στη Συνθήκη των Σεβρών γίνεται αναφορά σε «επαναπατρισμό, διωγμούς διά της βίας, σφαγές που διεπράχθησαν»

Στις 11 Ιανουαρίου 2022 έγινε παρουσίαση, στην αίθουσα «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Αργυρούπολης – Ελληνικού, του σχεδίου ανέγερσης του Παγκόσμιου Κέντρου Ποντιακού Ελληνισμού.

• Από τον
Σάββα Καλεντερίδη

Σημειωτέον ότι πρόκειται για εμβληματικό έργο, αποτέλεσμα σύμπραξης κυβέρνησης – Αυτοδιοίκησης – ιδιωτικού τομέα, με τον Σπύρο Λάτση να ακολουθεί τα βήματα των μεγάλων ευεργετών του Γένους και να αναλαμβάνει συνολικά το βάρος του σχεδιασμού και της ολοκλήρωσης του έργου.