MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Mηνύουν Μητσοτάκη, Καραμανλή και άλλα πολιτικά στελέχη οι συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη

Κατέθεσαν μήνυση κατά των «βασικών υπευθύνων για το έγκλημα, τους νεκρούς του οποίου ακόμη θρηνεί όλη η Ελλάδα»
 
Μήνυση κατά των υπευθύνων για το έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη, κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.
 
Οι συγγενείς των θυμάτων κατέθεσαν μήνυση κατά πολιτικών προσώπων όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην υπουργός Κώστας Καραμανλής, ενώ παράλληλα η μήνυση κατατέθηκε και σε βάρος εκπροσώπων της ΡΑΣ, της Hellenic Train και του ΟΣΕ.
 
Τα μέλη του Συλλόγου «Τέμπη 2023» βρέθηκαν σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, σύμφωνα με το thesstoday.gr και υπέβαλλαν μήνυση κατά των προσώπων που  χαρακτηρίζουν ως «βασικούς υπεύθυνους για το έγκλημα, τους νεκρούς του οποίου ακόμη θρηνεί όλη η Ελλάδα, παρά την επίμονη προσπάθεια μεγάλου τμήματος του πολιτικού συστήματος και του Τύπου να λησμονηθεί».
 

«Χαμός» στις τράπεζες: Έκλεισαν 2.623 καταστήματα, έφυγαν 36.824 υπάλληλοι

Μια συρρίκνωση δικτύων και προσωπικού που δεν πρέπει να έχει προηγούμενο σε καιρό ειρήνης σε οποιαδήποτε χώρα συνέβη στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά το ξέσπασμα της μεγάλης οικονομικής κρίσης του 2010: έβαλαν «λουκέτο» σχεδόν τα δύο τρίτα των καταστημάτων και χάθηκαν περισσότερες από τις μισές θέσεις εργασίας.
 
Αποκαλυπτικά της… καταστροφής είναι τα στοιχεία που παρατίθενται σε ειδική ανάλυση, η οποία έχει περιληφθεί στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα και τα οποία καλύπτουν την περίοδο από το 1997 έως το 2022:
 

Το χάσμα των ταξικών αντιθέσεων αναδεικνύει η έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ

Dreamstime.com
Τραγικά τα στοιχεία της έκθεσης για το εισόδημα και τις συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών που δόθηκε στη δημοσιότητα και καταγράφει την οριακή κατάσταση που βιώνουν οι μη προνομιούχοι συμπολίτες μας.
 
«Όπου φτωχός και η μοίρα του». Αυτό δυστυχώς είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από ακόμη μια έρευνα, καθώς η έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ καταδεικνύει τις τεράστιες ταξικές διαφορές που παραμένουν στη χώρα μας.
 
Η έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών για το 2022 αναφέρει μεν ότι το  δηλώνει το 56,8% του πληθυσμού 16 ετών και άνω, όμως το 70,2% του φτωχού πληθυσμού δηλώνει, μοιραία, καθόλου έως λίγο ικανοποιημένο από την οικονομική του κατάσταση.