MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Η “στριμωγμένη” Τουρκία στη “μοιρασιά” της Λιβύης και η “αναβαθμισμένη” Ελλάδα απούσα ξανά-Κ.Λουκόπουλος

Του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου*


Αρέσει ή δεν αρέσει, η πικρή αλήθεια είναι ότι για μία ακόμα φορά, μετά τον Ιανουάριο 2020, η Ελλάδα αν και είναι γειτονική χώρα όπως και η Ιταλία και η κατάσταση στην Λιβύη την επηρεάζει ιδιαίτερα λόγω και του Τουρκολιβυκού Μνημονίου, δεν προσκλήθηκε από την Γερμανία στην Διάσκεψη που διοργανώνει με τον ΟΗΕ την 23 Ιουνίου στο Βερολίνο για την χώρα αυτή. Με το δίκιο του λοιπόν ο επικεφαλής της Ελληνικής Διπλωματίας κ. Νίκος Δένδιας εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια στο βήμα του Regional Growth Conference στην Πάτρα που διοργάνωσε η Εφημερίδα «Πελοπόννησος», αλλά όλα αυτά που ανακοίνωσε ότι θα πράξει τις επόμενες ημέρες ο ίδιος και ο Πρωθυπουργός για το θέμα αυτό, είναι ξανά «κατόπιν εορτής» και θα έπρεπε να είχαν προηγηθεί και να μην έπονται της ανακοίνωσης του Βερολίνου.

ΠτΔ Κ.Σακελλαροπούλου: Ζήτησε την «ανανέωση (!) του ελληνικού πληθυσμού με παράνομους μετανάστες»

( John.k - Και γιατί να μην εισάγουμε 10.000.000 τούρκους, και να τους φωνάζουμε εμείς «Έλληνες» μεταξύ μας … ; Αυτοί κάνουν παιδιά , και δεν φοβούνται ότι το πολιτικό σύστημα εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα…. γιατί στο δια ταύτα, θα είναι τα δικά τους αυτά που θα εξυπηρετεί…… ) 
 
Η «λύση» της ΠτΔ Κ.Σακελλαρούπουλου για το δημογραφικό

Μία απίστευτη δήλωση έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καθώς ζήτησε την «ανανέωση» τoυ ελληνικού πληθυσμού με παράνομους μετανάστες!

 
Συγκεκριμένα η ΠτΔ μίλησε για το θέμα της ενσωμάτωσης των παράνομων μεταναστών, ιδιαίτερα αυτών που προσπαθούν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως «η ομαλή ένταξη τους δεν συμβάλλει μόνο στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά βοηθά και στην τόσο αναγκαία ανανέωση του πληθυσμιακού δυναμικού της χώρας μας».

Ευρωβαρόμετρο: Το 80% των Ελλήνων βλέπει «μαύρη» την οικονομική του κατάσταση -Η έρευνα που…δεν ελέγχεται

Νέα έρευνα του Ευρωβαρόμετρου εκθέτει τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σχεδόν καθημερινά στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, καθώς δείχνει το πως βλέπουν οι Έλληνες την οικονομική τους κατάσταση.


Οκτώ στους δέκα Έλληνες έχουν ήδη δει ή αναμένουν να δουν την οικονομική τους κατάσταση να επηρεάζεται αρνητικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δημ. Σταθακόπουλος : Η βαθύτερη κατανόηση των κινήσεων της Τουρκίας - Απαξιώ να απαντήσω στο Ρίχτερ

Ο νομικός και διδάκτορας της Οθωμανικής Ιστορίας και Πολιτισμού στο Πάντειο, Δημήτρης Σταθακόπουλος, σε μια συνέντευξη – ποταμός αναλύει τους λόγους που πρέπει η Ελλάδα να κατανοήσει σε βάθος και όχι φυσικά να αποδεχτεί , τις κινήσεις της Τουρκίας και έναντι μας και στην ευρύτερη περιοχή, με μια σειρά δράσεων σε όλα τα πεδία με στόχο την υπομονετική, στρατηγική και αμετακίνητη γραμμή της, επιβολής τετελεσμένων , μέσω τακτικών κινήσεων διείσδυσης κάθε μορφής. 
 

Θεωρία παιγνίων;

Τι είναι η θεωρία παιγνίων;


Η θεωρία παιγνίων είναι ένα θεωρητικό πλαίσιο για τη σύλληψη κοινωνικών καταστάσεων μεταξύ ανταγωνιστικών παικτών. Από ορισμένες απόψεις, η θεωρία παιγνίων είναι η επιστήμη της στρατηγικής, ή τουλάχιστον της βέλτιστης λήψης αποφάσεων από ανεξάρτητους και ανταγωνιστικούς δρώντες σε ένα στρατηγικό περιβάλλον.

Οι βασικοί πρωτοπόροι της θεωρίας παιγνίων ήταν ο μαθηματικός John von Neumann και ο οικονομολόγος Oskar Morgenstern στη δεκαετία του 1940.1 Ο μαθηματικός John Nash θεωρείται από πολλούς ότι παρείχε την πρώτη σημαντική επέκταση του έργου των von Neumann και Morgenstern.
 

Από θεωρία συνωμοσίας βάσιμη εικασία

Από την έντυπη έκδοση


Της Κατερίνας Τζωρτζινάκη
ktzor@naftemporiki.gr

Η πρώτη δημοσίευση με υπόνοιες για την προέλευση του ιού έγινε στα τέλη Ιανουαρίου 2020 στην εφημερίδα «Washington Times», που ιδρύθηκε από τον Νοτιοκορεάτη ηγέτη της Ενωτικής Εκκλησίας, Sun Myung Moon.

Το άρθρο «Ο κορονοϊός μπορεί να προήλθε από εργαστήριο που συνδέεται με το κινεζικό πρόγραμμα βιολογικού πολέμου» χρησιμοποιούσε ως πηγή ένα πρώην μέλος των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών. Ο Danny Shoham, αφού έσπερνε τον σπόρο της αμφιβολίας, κατέληγε πως «δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία ή ενδείξεις».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέκρυψε το τελεσίγραφο Τσαβούσογλου σε βάρος της Ελλάδας-Κ.Αδάμ

Της Κύρας Αδάμ

Πίσω από τα επιτηδευμένα χαμόγελα Δένδια-Τσαβούσογλου στο φακό και τα τηλεοπτικά ενσταντανέ των θερμών εναγκαλισμών τους ,που θα ζήλευαν και οι ώριμοι πρωταγωνιστές από τη σειρά «τα Φιλαράκια» στην ΤV στην πρόσφατη επανένωση τους, η κυβέρνηση Ερντογάν και ο Μ. Τσαβούσογλου έριξαν εντελώς τις μάσκες και έδωσαν οριστικό τελεσίγραφο στην Ελλάδα, το οποίο, κυβέρνηση, αντιπολίτευση και ΜΜΕ απέκρυψαν εντελώς και επιμελώς και δεν αντέδρασαν ούτε για τη ( χαμένη) τιμή των όπλων.

Πρόκειται για τη μία και μοναδική πολιτική παρέμβαση του Τσαβούσογλου για τις διμερείς σχέσεις κατά την σουρεάλ επίσκεψη του στην Αθήνα, μέσα από τη μια και μοναδική γραπτή συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ.

Ο Μητσοτάκης εξοντώνει τους πολιτικούς του αντιπάλους, αυτούς που φοβάται…

( John.k - Ακόμα και η Χρυσή Αυγή, φαντάζει σαν αριστερά, μπροστά στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τόση Δημοκρατία είχαμε να δούμε από την χούντα, του Πινοσέτ )
 
Μητσοτάκης:«Οι πολίτες εξόρισαν τους εχθρούς της Δημοκρατίας απ’ τη Βουλή»
 
«Η ωμότητα της βίας αντιμετωπίστηκε από την ωριμότητα της Δημοκρατίας» ανέφερε σε ανάρτηση του ο Πρωθυπουργός

Ανάρτηση μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας για την Χρυσή Αυγή έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.