MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Βιλαέτι της νεο-οθωμανικής Τουρκίας η Ελλάδα; Κώστας Πικραμένος

Θα γίνει η Ελλάδα «βιλαέτι» της Τουρκίας; Ο κίνδυνος δεν προέκυψε τώρα. Από το 1997 και την Μαδρίτη, επί κυβερνήσεως Σημίτη έχει διαφανεί, αλλά καμία από τις ελληνικές κυβερνήσεις που μεσολάβησαν δεν έκαναν τίποτα για να τον αποτρέψουν…
 
Λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη Ερντογάν στην Τουρκία, ένας άνθρωπος που μελετά σε βάθος της γειτονική χώρα και το καθεστώς της ,μιλά στο militaire channel. Ο Κώστας Πικραμένος που υπογράφει το βιβλίο «Τουρκία 1923-2023- Ένας αιώνας», επισημαίνει τον κίνδυνο να εισέλθει η Ελλάδα «μοιρολατρικά στη νεο-οθωμανική σφαίρα επιρροής».
 
Δεν θα χρειαστεί καν στρατιωτική δράση από την Τουρκία για να ελέγξει νησιά του Αιγαίου. Της δίνουμε την δυνατότητα να «επέμβει οικονομικά». Ο λόγος για τη βίζα-δώρο που κάνουμε στους Τούρκους, παραδίδοντας ουσιαστικά τον τουρισμό ακριτικών ελληνικών νησιών στην Άγκυρα.