MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Στη φυλακή ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ, Ροντρίγο Ράτο

Ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και πρώην υπουργός Ροντρίγκο Ράτο ζήτησε, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, “συγγνώμη από την κοινωνία” στην Ισπανία, πριν περάσει την πύλη των φυλακών ως σύμβολο διαφθοράς στη χώρα του.

“Ζητώ συγγνώμη από την κοινωνία και από τους ανθρώπους που μπορεί να αισθάνονται απογοητευμένοι ή ότι επηρεάστηκαν”, δήλωσε ο Ράτο, 69 ετών, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες που τον περίμεναν κοντά στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Φουντώνει το κύμα της φυγής των μεγάλων επιχειρήσεων από την Ελλάδα - Φορολογία, διαφθορά, έλλειψη διαφάνειας

Από τη χώρα δεν φεύγουν μόνο παραδοσιακές επιχειρήσεις όπως η ΤΙΤΑΝ. Και οι επενδυτές αρχίζουν να έχουν ενδοιασμούς 

Υψηλή φορολογία, διαφθορά, έλλειψη διαφάνειας είναι οι λόγοι που αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις, όπως ο Τιτάνας εγκαταλείπουν την Ελλάδα. 

Αυτό αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Handelsblatt, τονίζοντας ότι «Μπορεί η Ελλάδα να άφησε πίσω της τα οκτώ χρόνια της ύφεσης και η οικονομία να αναπτύσσεται και πάλι τα τελευταία έξι συνεχόμενα τρίμηνα. Επίσης τον Αύγουστο η Αθήνα ολοκλήρωσε το πρόγραμμα στήριξης και η χώρα καλείται να σταθεί πλέον οικονομικά στα πόδια της και με αφορμή το τέλος του προγράμματος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για λύτρωση και ξεκίνημα μιας νέας εποχής. 

Τα χειρότερα είναι μπροστά μας

Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια βαθιάς ύφεσης, ληστρικής φορολογίας ή κατάρρευσης των μισθών, των συντάξεων και των τιμών των ακινήτων, μετά από χρεοκοπίες δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων και μετά από τη μαζική μετανάστευση των νέων, ακόμη αναρωτιόμαστε ποιός χρεοκόπησε την Ελλάδα – χωρίς να αναζητάμε τρόπους εξόδου από την κρίση, δραστηριοποιούμενοι όπου και όπως μπορούμε.

Επικαιρότητα 

Χρεοκόπησε ο Γιάννος την Ελλάδα με τα 2,5 εκ. € που κατηγορείται πως διακινούσε σε μετρητά και κίτρινους φακέλους, διαθέτοντας δεκάδες τραπεζικούς λογαριασμούς; Παρά το ότι γεννήθηκε πλούσιος, ήταν επί 25 χρόνια βουλευτής και ευρωβουλευτής, ενώ διετέλεσε υπουργός οικονομικών έχοντας επί πλέον κληρονομήσει μία πλούσια σύζυγο; Τη χρεοκόπησε το συνταξιοδοτικό με τις κρατικές επιδοτήσεις πάνω από 200 δις € τα τελευταία δέκα χρόνια και με το 30% των συνταξιούχων να ευρίσκεται κάτω από το όριο σύνταξης; Χρεοκόπησε την Ελλάδα το βρώμικο παιχνίδι που παίχθηκε εις βάρος της (ανάλυση) ή/και το διεφθαρμένο κομματικό πελατειακό κράτος; 

Το αποικιοκρατικό παιχνίδι της Γερμανίας

Οι ευρωπαϊκές χώρες που έχουν βυθιστεί στην κρίση ευθύνονται εξ ολοκλήρου για τα προβλήματα τους – είναι οι μοναδικές υπεύθυνες. Επομένως, είναι δίκαιο και σωστό να τιμωρηθούν, ενώ μόνο με αυτόν τον τρόπο θα εξυγιανθεί η Ευρωζώνη.

«Το ευρώ δεν είναι ένα νόμισμα, αλλά μία μορφή διακυβέρνησης, με στόχο την κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας των χωρών που το έχουν ανόητα υιοθετήσει. Αυτό που δεν κατάφερε η Γερμανία με τα τανκ πριν από 70 χρόνια, προσπαθεί να το επιτύχει σήμερα μέσω των δεσμών του ευρώ – αν και δεν θα τα καταφέρει».