MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Εκτοξεύτηκαν τα χρέη των πολιτών: Αναβιώνουν οι ρυθμίσεις χρεών για οφειλέτες του Δημοσίου

Αυτές οι ρυθμίσεις χρεών ξεκίνησαν το 2014 και συνεχίζονται
 
Το οικονομικό επιτελείο παρουσιάζει ξαφνικά μια νέα ευκαιρία για αναβίωση των ρυθμίσεων (72,100,120 δόσεις) που έχουν επηρεάσει χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου.
 
Αυτές οι ρυθμίσεις χρεών, που ξεκίνησαν το 2014 και συνεχίζονται, περιλαμβάνουν πέντε πολύμηνες συμφωνίες για την αποπληρωμή των οφειλών, οι οποίες περιλαμβάνουν δόσεις ύψους 72, 100 και 120 ευρώ μηνιαίως.
 
Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη που περιλαμβάνεται στο φορολογικό νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, δίνεται μια νέα ευκαιρία για επανένταξη ακόμη και μετά από 10 χρόνια σε όσους οφειλέτες χάσανε οποιαδήποτε ρύθμιση τμηματικής καταβολής χρεών, λόγω:
 

Η Μ.Καρυστιανού ενώπιον της Κομισιόν: «Ήρθα να σας πω για ένα έγκλημα και πώς κρύβονται πίσω από την ασυλία»

«Σε ένα κράτος δικαίου και σε μια δημοκρατική κοινωνία , δεν θα διορίζονταν , οι ανώτατοι δικαστικοί από την εκάστοτε κυβέρνηση»
 
Για τρίτη φορά στο Ευρωκοινοβούλιο η Μαρία Καρυστιανού, μετά την απόφαση της Επιτροπής Αναφορών PETI να μείνει ανοιχτή η αναφορά της και να παραπεμφθεί στις αρμόδιες Επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου TRAN και LIBE.
 
Η Μαρία Καρυστιανού, που έχασε την 20χρονη κόρη της Μάρθη είναι αποφασισμένη να δικαιώσει τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών όσες φορές και αν χρειαστεί να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες. Κάθε φορά καθηλώνει ακόμα περισσότερο καθώς έρχεται να αποδομήσει με στοιχεία και συγκλονιστικές μαρτυρίες την αναλγησία της κυβέρνησης, που αρνείται πεισματικά να δικαιώσει τους 57 νεκρούς του εγκλήματος των Τεμπών.
 

Και τα Μίντια κεντρικός παίκτης στη διαπλοκή

Στις μέρες μας η δημοσιογραφία και οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στο προσκήνιο, έχουν την τιμητική τους.
 
Έτσι επιβάλλεται άλλωστε, μας λένε οι δημοσιογράφοι-πρωταγωνιστές του θεσμού της δημοσιογραφίας, ότι πρέπει να λειτουργεί ο θεσμός αυτός σε μια δημοκρατία. Ότι πρέπει να ενημερώνουν τους πολίτες για τα τεκταινόμενα. Μόνον που ο θεσμός αυτός είναι προσαρμοσμένος να υπηρετεί το ρεπουμπλικανικό σύστημα διακυβέρνησης της διαπλοκής, που δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοκρατία.
 
Έχω γράψει και άλλες φορές, ότι η δημοκρατία ορίζεται από τις γνωστές πανανθρώπινες αξίες-αρχές της και κάθε κοινωνία, που αποδέχεται αυτές τις αρχές, εντέλλεται να επινοήσει και τα κατάλληλα μέσα-θεσμούς με τα οποία θα την υπηρετήσουν στο ακέραιο. Η μόνη κοινωνία, που ήταν και η ιδρυτική κοινωνία της δημοκρατίας, αυτή της αρχαίας Αθήνας, δεν κατάφερε, παρά μόνον μερικώς, να ικανοποιήσει τις πανανθρώπινες αξίες της. Οι κοινωνίες που ακολούθησαν όχι μόνον δεν τις ικανοποίησαν με τα μέσα που επινόησαν οι ταγοί τους, αλλά και σκοπίμως τις δυσφήμισαν, με το να αποδίδουν τα προκύψαντα διεφθαρμένα καθεστώτα ως δημοκρατικό αποτέλεσμα.
 

ΕΛΣΤΑΤ: Ένας στους 4 Ελληνες βρίσκεται στα πρόθυρα της φτώχειας

Πρόκειται για το 26,1% του πληθυσμού της Ελλάδας!
 
Νέα θλιβερά στοιχεία για την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων έρχονται στο φως. Μετά την EUROSTAT και την αδιανόητη αύξηση του πληθωρισμού στην χώρα, την ώρα που στην Ευρωζώνη μειώνεται σημαντικά, η ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνει την τραγική κατάσταση που βιώνουν τα νοικοκυριά.
 
Το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί ανάπτυξης αποδομείται περίτρανα για μια ακόμη φορά καθώς το 26,1% του πληθυσμού της Ελλάδας βρίσκεται στο κατώφλι της φτώχειας.
 
Συγκεκριμένα, το 77,3% του φτωχού πληθυσμού και το 36,6% του μη φτωχού αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες για την κάλυψη έκτακτων και αναγκαίων δαπανών, οι οποίες ανέρχονται στα 438 ευρώ περίπου.