MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Καλεντερίδης : Η Ελλάδα έχει πολλά υπερόπλα στη φαρέτρα της, τα οποία δεν τα χρησιμοποίησε σωστά στην οικοδόμηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

( John.k - Αν την Ελλάδα την κυβερνούσαν Έλληνες και όχι οι εχθροί του Ελληνισμού  ( υπόγεια και καταχθόνια … βλέπε Γερμανία πχ με τις κυβερνήσεις των αχυρανθρώπων τους )... τότε θα γίνονταν όλα αυτά που τονίζει ο κος. Καλεντερίδης. Φαίνεται απ’ ευθείας  … ο ανθελληνισμός των κυβερνήσεων που μας έχουν επιβάλει  δεν χρειάζεται μυαλό …. Εκ του αποτελέσματος …. Και κανένας δεν πάει φυλακή , γιατί όλοι στο κοινοβούλιο είναι εμπλεκόμενοι )

Πού θα οδηγήσει ο στρατηγικός διάλογος Ελλάδας-ΗΠΑ; 

Σάββας Καλεντερίδης 

Η Ελλάδα έχει πολλά υπερόπλα στη φαρέτρα της, τα οποία δεν τα χρησιμοποίησε σωστά στην οικοδόμηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. 

Το ένα είναι οι ελληνικές κοινότητες των ΗΠΑ, που πέραν της σημαντικής συμβολής τους στην εξέλιξη της αμερικανικής κοινωνίας και κράτους, αποτελούν βασικό παράγοντα της σύγχρονης αμερικανικής πραγματικότητας, με αξιόλογη παρουσία στις υπηρεσίες του κράτους, στα πανεπιστήμια, τις τέχνες, τα γράμματα και το επιχειρείν. 

Ένα δεύτερο είναι η γεωπολιτική αξία της Κύπρου και της Ελλάδας, μια αξία που εκτοξεύεται λόγω των επιλογών του Ερντογάν και του τουρκικού βαθέος κράτους να στραφούν προς τη Ρωσία και τη λεγόμενη Ευρασία. 

Ένα τρίτο είναι η Ορθοδοξία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. 

«Οικονομικά λόμπι δεν θέλουν η Ελλάδα να βγάλει φυσικό αέριο»

Ένα έντονο παιχνίδι παίζεται παρασκηνιακά εις βάρους του Ελληνισμού, καθώς όλα όσα θα διαβάσετε και θα ακούσετε, θα προκαλέσουν μόνο οργή και θυμό.

Κάποιοι όπως φαίνεται δεν θέλουν η Ελλάδα να σηκώσει κεφάλι και επιθυμούν να είμαστε εξαρτημένοι στον ενεργειακό τομέα.

Οι χώρες που το επιθυμούν γνωστές. Τα συμφέροντα σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο είναι τεράστια, με Ρωσία και ΗΠΑ να θέλουν να πάρουν κομμάτια από την πίτα.

ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων( ΕΔΕΥ) , Γιάννης Μπασιάς σε μια αποκλειστική του συνέντευξη στον 98.4 ανοίγει τα χαρτιά του και μιλάει για όλο το εύρος των ερευνητικών γεωτρήσεων στην Ελλάδα, τις προσδοκίες αλλά και τις εκτιμήσεις για τους ενεργειακούς πόρους της πατρίδας μας, σε θαλάσσιες ζώνες και την ηπειρωτική χώρα.

Το τέλος της πολιτισμικής σχιζοφρένειας

Όλοι γνωρίζουμε πως μπορεί κανείς να κυριαρχήσει πιο γρήγορα σε χίλιους ανθρώπους προσελκύοντας τις προκαταλήψεις τους, παρά να πείσει έναν και μόνο στηριζόμενος στη λογική. Εν τούτοις, η χειραγώγηση φαίνεται να υποχωρεί σε μία σημαντική μερίδα της κοινωνίας που θέλει να ακούει την αλήθεια είτε από αντικειμενικά ΜΜΕ, είτε από πολιτικούς που χαρακτηρίζονται σκόπιμα από τους εκάστοτε χειραγωγούς ως «τεχνοκράτες», για να υποτιμήσουν/διαστρεβλώσουν το λόγο τους. Εάν λοιπόν υπάρχει κάτι, για το οποίο αξίζει να είναι κανείς αισιόδοξος στη σημερινή Ελλάδα, στην πιο χρεοκοπημένη χώρα στην παγκόσμια ιστορία, η οποία έχει μετατραπεί σε άβουλη αποικία χρέους των ξένων δυνάμεων, είναι αυτό ακριβώς – η διαφαινόμενη ωριμότητα ενός αυξανόμενου μέρους της κοινωνίας που δεν φοβάται να αντιμετωπίσει κατάματα την αλήθεια και που θέλει να προσπαθήσει πραγματικά να αλλάξει τα κακώς κείμενα.

Το παράλληλο Κράτος εν Κράτει

Το υπερβολικά συγκεντρωτικό νομοσχέδιο για το Επιτελικό Κράτος, σε συνδυασμό με την εξαγγελθείσα αλλαγή του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής, καθώς επίσης με τη δρομολογημένη αναθεώρηση του Συντάγματος, μετατρέπει πλέον το πολίτευμα της Ελλάδας από (κατά γενική παραδοχή) πρωθυπουργοκεντρικό, σε μία αιρετή Μοναρχία. Εκτός αυτού, ο υπερβολικός συγκεντρωτισμός των εξουσιών σε ένα πρόσωπο, στον πρωθυπουργό ή αιρετό μονάρχη, θα έχει ως αποτέλεσμα ένα πολιτικό σύστημα πιο ευάλωτο στα συμφέροντα της εγχώριας και διεθνούς οικονομικής ολιγαρχίας, εις βάρος των Πολιτών – ενώ θα θέσει σε κίνδυνο την εθνική μας κυριαρχία, απέναντι στις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης.

«Προϊόν επεξεργασίας του ΣΕΒ, του think tank «Διανέοσις» και συμβουλευτικών εταιριών είναι το νομοσχέδιο για το «επιτελικό κράτος» – το πρώτο που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποδίδοντάς του ιδιαίτερο πολιτικό βάρος. Αυτό προκύπτει από πληροφορίες σχετικά με τη σύνθεση της βασικής συντακτικής ομάδας, τη μεθοδολογία και τις διεργασίες μέχρι την κατάρτιση του νομοσχεδίου. 

Συνέντευξη Ν. Λυγερού με την Σ. Πλουτινάκη και τον Σ. Κυδωνάκη, Dream FM 90.6fm

Συνέντευξη Ν. Λυγερού με την Σ. Πλουτινάκη και τον Σ. Κυδωνάκη, Dream FM 90.6fm

1 Αυγ 2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, Τουρκία, Κοιτάσματα