MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Ποιος ευθύνεται για το παγκόσμιο ψηφιακό «μπάχαλο»; – Tι είναι το «αμαρτωλό» λογισμικό της Crowdstrike;

Μπορεί όλο αυτό να οφείλεται σε μία εταιρεία;
 
Υπεύθυνη για το παγκόσμιο ψηφιακό «χάος» που προκλήθηκε σήμερα σε όλο τον πλανήτη, καθιστούν την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Crowdstrike, μια αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας, η οποία φέρεται να εξέδωσε μια ενημέρωση λογισμικού ασφαλείας που παραβιάζει συσκευές που έχουν λειτουργικό Windows, προκαλώντας τη λεγόμενη «μπλε οθόνη του θανάτου» στους υπολογιστές, όπως ανέφερε το BBC.
 
Σύμφωνα με το thenightly.com.au, σάιτ από την Αυστραλία όπου πρωτοξεκίνησαν τα προβλήματα, πριν από λίγες ώρες άρχισε μια πλημμύρα αναφορών από διάφορους οργανισμούς ότι το Διαδίκτυό τους ήταν εκτός λειτουργίας και τα σφάλματα «μπλε οθόνης» εμφανίστηκαν στους υπολογιστές τους.
 

Παγκόσμιο black out σε τράπεζες, αεροπορικές και ΜΜΕ λόγω προβλήματος στη Microsoft

Μεγάλες τράπεζες, διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης και αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή μεγάλα προβλήματα στα ψηφιακά τους συστήματα. Και αυτό λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κάποια συστήματα της Μicrosoft. Συγκεκριμένα εμφανίστηκαν οθόνες σφάλματος (blue screen of death) σε σταθμούς εργασίας Windows.
 
Συγκεκριμένα, οι χρήστες στην Αυστραλία άρχισαν να αναφέρουν προβλήματα νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, δηλώνοντας ότι είχαν αποκλειστεί από τους σταθμούς εργασίας τους.
 

Πολωνίδα ευρωβουλευτής προς Von der Leyen: Ήρθε ο καιρός να σ' τα πω ευθέως, έπρεπε να ήσουν φυλακή, όχι στην Κομισιόν

Έχετε μετατρέψει την Ευρώπη σε οικονομικό υπαίθριο μουσείο, είπε η Πολωνίδα ευρωβουλευτής...
 
Μύδρους εξαπέλυσε κατά της προέδρου της Κομισιόν Ursula von der Leyen από του βήματος του Eυρωκοινοβουλίου η Πολωνίδα ευρωβουλευτής Ewa Zajonczkowska - Hernik.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Ευρωβουλής 
για την εκ νέου εκλογή της νυν επικεφαλής του εκτελεστικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαρακτήρισε «λάθος» ακόμη και την πρώτη θητεία της Von der Leyen.

"Τελειώνουν" τον Μπάιντεν! Μπήκε σε απομόνωση από τους Δημοκρατικούς-Ο Ομπάμα αποσύρει την στήριξή του

Σε απομόνωση έχει οδηγηθεί από τους Δημοκρατικούς ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν,  ο οποίος πιέζεται πλέον αφόρητα να παραιτηθεί από την υποψηφιότητά του  στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ: Πληροφορίες που μεταδίδονται από τα μεγαλύτερα αμερικανικά ΜΜΕ θέλουν τον Μπαράκ Ομπάμα - επί της προεδρίας του οποίου ήταν αντιπρόεδρος ο Μπάιντεν και διατηρούν στενή πολιτική σχέση - να έχει αποσύρει την υποστήριξή του στο πρόσωπό του. 

Ο τραγικός κύκλος της Μεταπολίτευσης – Ποια δημοκρατία, ποια εθνική κυριαρχία!

Η πανηγυρική διάρρηξή της μεταπολιτευτικής “δημοκρατικής ομαλότητας” επήλθε με την υπογραφή των μνημονιακών δεσμεύσεων. Στην περίοδο ανωμαλίας που εγκαινίασαν τα μνημόνια, χαρακτηριστικές είναι δύο τουλάχιστον οφθαλμοφανείς περιπτώσεις παραβίασης της εκφρασμένης εκλογικά λαϊκής εντολής.
 
Η πρώτη είναι η αποτροπή του δημοψηφίσματος που σχεδίαζε ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός και η συνακόλουθη αντικατάσταση της εκλεγμένης κυβέρνησής του, χωρίς προσφυγή σε νέες εκλογές. Η δεύτερη αφορά στην ανατροπή του συντριπτικού αποτελέσματος του δημοψηφίσματος του 2015 κατά της νέας μνημονιακής σύμβασης. Δεν πρόκειται βεβαίως για δυο μεμονωμένες “παρατυπίες” για την δημοκρατία μας…