MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Οι πολίτες στενάζουν από τις τιμές, η κυβέρνηση υπόσχεται αυξήσεις μισθών στο μέλλον

Σκληρή κριτική από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην κυβέρνηση για τις τιμές του ηλεκτρικού και τον πληθωρισμό, που αυξάνεται με πενταπλάσιο ρυθμό από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Τι βλέπει η Eurostat για τον Ιούνιο και η ικανοποίηση της κυβέρνησης για την επιτυχία της πολιτικής της
 
Την ώρα που η κυβέρνηση θριαμβολογεί για τα επιτεύγματά (:) της στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βάλλουν εναντίον της, καθώς για δεύτερο συνεχόμενο μήνα οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη, ενώ η Eurostat διαπιστώνει ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο είχε τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση στην Ευρωζώνη (1%) και πενταπλάσια του μέσου ευρωπαϊκού όρου (0,2%).
 

Αφελληνίζεται ο ελλαδικός χώρος: 168 θάνατοι για κάθε 100 γεννήσεις μόνο τα τελευταία τρία χρόνια!

Τρομακτική μείωση του γηγενούς πληθυσμού στα 14 χρόνια των Μνημονίων!
 
Η Ελλάδα «πεθαίνει» με ταχύτατους ρυθμούς τα τελευταία 14 χρόνια, δηλαδή τα χρόνια των Μνημονίων, καθώς το ισοζύγιο ανάμεσα σε γεννήσεις και θανάτους είναι συντριπτικά αρνητικό, με αποτέλεσμα μόνο την τελευταία τριετία να έχουμε 168 θανάτους για κάθε 100 γεννήσεις!
 
Οι γεννήσεις έχουν μειωθεί σε τρομακτικό βαθμό και το πρόβλημα έγινε απελπιστικό την τριετία από 2020 έως 2022.
 

Πολιτική κατεδάφιση του Μητσοτάκη από το δίδυμο Σαμαρά-Καραμανλή

Με την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς και –συμπληρωματικά και σε συναντίληψη– ο Κώστας Καραμανλής κατέρριψαν το ηγεμονικό προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ή ό,τι είχε απομείνει από αυτό, μετά το 28% των ευρωεκλογών. Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί άσκησαν πιο σκληρή κριτική από όση έχει δεχθεί από την αντιπολίτευση στα πέντε χρόνια της κυβέρνησης.
 
Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αυτή την φορά δεν αρκέστηκαν στα εθνικά θέματα, αλλά επεκτάθηκαν σε όλες τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης. Κυρίως, όμως, ο καθένας με τον τρόπο του, στράφηκαν ευθέως κατά της πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποδομώντας όλες τις στρατηγικές του επιλογές στην οικονομία και στα εθνικά θέματα. Αμφισβήτησαν, επίσης, την ικανότητά του να αντιληφθεί το πολιτικό τοπίο που διαμορφώθηκε μετά τις ευρωεκλογές.