MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Mr. Bitcoin: Αθωώθηκε οριστικά από το Εφετείο Παρισίων για 19 από τις 20 κατηγορίες

Το Εφετείο των Παρισίων αθώωσε οριστικά, για τις 19 από τις 20 κατηγορίες, κάνοντας δεκτή την πρόταση του Γάλλου εισαγγελέα, τον Αλεξάντερ Βίννικ -γνωστότερο ως Mr. Bitcoin- ο οποίος είχε συλληφθεί στη Χαλκιδική και εκδόθηκε στις γαλλικές δικαστικές αρχές.


Τον Αλεξάντερ Βίννικ εκπροσώπησε στα γαλλικά δικαστήρια η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία μετά την ευνοϊκή έκβαση της υπόθεσης για τον εντολέα της, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Αλεξάντερ Βίννικ, που τα ΜΜΕ ονόμασαν “Mr.Bitcoin”, ένας άνθρωπος με εξαιρετική και σπάνια τεχνογνωσία στο πεδίο των bitcoin και της τεχνολογίας blockchain, συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία πριν 4 χρόνια στη Χαλκιδική, χωρίς να γνωρίζει γιατί, ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά του.

Microsoft: Η αξία της ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 2 τρισ. δολάρια

Η κεφαλαιοποίηση του «τεχνολογικού γίγαντα» έχει διπλασιαστεί στο διάστημα της τελευταίας διετίας


Η Microsoft αξίζει πλέον περισσότερα από 2 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 και ανήκει πλέον στη μικρή ομάδα των εταιρειών που έχουν κεφαλαιοποίηση πάνω από τα 2 τρισ. δολ. με την Apple. 
 
H εταιρεία κατασκευής λογισμικού κατέκτησε το εν λόγω ορόσημο Τρίτη 22 Ιουνίου 2021, αλλά έπεσε κάτω από αυτό πριν από τη λήξη της συνεδρίασης της Πέμπτης (24/6) στα 266,69 δολ. ανά μετοχή. 
 
Αυτό το σημαντικό γεγονός συνέβη μετά την παρουσίαση από την εταιρεία των Windows 11, της πρώτης νέας έκδοσης του εμβληματικού λειτουργικού συστήματος σε περισσότερα από πέντε χρόνια, την Πέμπτη το πρωί.