MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Μετά τα ψέματα για τους νεκρούς τώρα και fake μετακινήσεις των μεταναστών από τις Καστανιές: Η Άγκυρα ζει σε μια fake πραγματικότητα ενώ την θερίζει ο Κορωναϊός

Οι εικόνες από το drone που δίνει καλύτερη εικόνα
του πρόχειρου καταυλισμού μαρτυρά ότι αν όντως
επιχειρεί η Τουρκία ν’ απομακρύνει τους μετανάστες
θα χρειαστεί αρκετές ημέρες.
Προς το παρόν οι περισσότεροι παραμένουν
στις Καστανιές. Αξιοσημείωτο είναι
τα σταθμευμένα mini bus στο βάθος της εικόνας,
γεγονός που μαρτυρά την εμπλοκή
των Τουρκικών αρχών με την ασύμμετρη απειλή
κατά της Ευρώπης. Πηγή Εικόνας: Hellas Journal
 
Μετά τα fake news περί πυροβολισμών σε ευθεία βολή από Έλληνες στρατιωτικούς, τους δήθεν πέντε νεκρούς από τα Ελληνικά πυρά, τους ξυλοδαρμούς μεταναστών από την αστυνομία, το στρατό και τους εθνοφύλακες, τις φυλακίσεις σε αποθήκες και τις επαναπροωθήσεις, τώρα η Τουρκία έχει διαρρεύσει πως κάνει μια σοβαρή προσπάθεια ν’ απομακρύνει το πλήθος από τις Καστανιές. 

Ανώτατοι Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς και της Αστυνομίας, που βρίσκονται στις Καστανιές, από το πρωί που ξεκίνησε αυτή η τουρκικής προέλευσης φήμη μέχρι και αργά το απόγευμα, επανέλαβαν αρκετές φορές ότι δεν συμβαίνει κάτι το ευχάριστα «αναπάντεχο». 

Πότε θα σκάσει η παγκόσμια φούσκα του δολαρίου

άρθρο του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου

Η παγκόσμια οικονομική κατάρρευση είναι ένα εφιαλτικό σενάριο, που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Το διεθνές τραπεζικό σύστημα δεν υπάρχει, παρά μόνο ως λογιστικό χρήμα. Τίποτε δεν εμποδίζει τις μεγάλες τράπεζες να κατασκευάσουν πατώντας τα πληκτρολόγια των υπολογιστές τους, τεράστια ηλεκτρονικά ποσά και να αγοράσουν σε μια νύχτα όλους τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της ανθρωπότητας. Να εξαγοράσουν οτιδήποτε θεωρήσουν κερδοφόρο.

Η απλή τοκογλυφία είναι πια ξεπερασμένη. Τα λιμνάζοντα τρις στις οφσόρ και στις θυρίδες των Ελβετικών τραπεζών, είναι άνευ αντικρίσματος. Η μόχλευση έχει ξεπεράσει την αναλογία από το 1 πραγματικό, τα 50 πλασματικά κεφάλαια. Είμαστε στα πρόθυρα ενός παγκόσμιου οικονομικού κραχ. Μια γενικευμένη κατάρρευση των χρηματιστηρίων από οιαδήποτε αφορμή, όπως μια πανδημία πχ κορονοϊού ή μια μεγάλη φυσική καταστροφή, ένας γενικευμένος περιφερειακός πόλεμος, ή ένα τυχαίο η και μεθοδευμένο πολιτικό γεγονός παγκόσμιας σημασίας , θα σημάνουν το τέλος των σημερινών νομισμάτων.

Γαλλία: Έκτακτα μέτρα μέσω διαταγμάτων

Με 108 θανάτους μόνο χθες η Γαλλία πέρασε το «συμβολικό» όριο των 100 θανάτων, ενώ 1000 ασθενείς είναι πλέον στην εντατική. Παράλληλα πάνω από 4000 πρόστιμα των 135 ευρώ επιβλήθηκαν χθες σε άτομα που δεν τήρησαν τους κανόνες περιορισμού.

Oι πολίτες στη Γαλλία δε συμορφώνονται και γι αυτό αναμένονται νέα μέτρα με προεδρικό διάταγμα

Κρίνοντας ότι οι πολίτες δεν τηρούν επαρκώς τα περιοριστικά μέτρα, η κυβέρνηση ετοιμάζει τα συνταγματικά της όπλα για να λειτουργήσει ταχύτατα μέσω διαταγμάτων. Έτσι ψηφίσθηκε χθες βράδυ από τη Γερουσία σχέδιο νόμου για ενεργοποίηση μέσω διαταγμάτων της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Ο οικονομικός εφιάλτης της πανδημίας

Είμαστε αντιμέτωποι με συνθήκες πραγματικού πολέμου – με την έννοια πως τώρα, με αφορμή την πανδημία, έρχονται στην επιφάνεια όλα τα σκουπίδια που συσσωρεύτηκαν τα τελευταία σαράντα χρόνια από το δυσλειτουργικό σύστημα του ακραίου νεοφιλελευθερισμού που υιοθετήθηκε ανεύθυνα. Ειδικά όσον αφορά τις τράπεζες, κυρίως αυτές που είναι εκτεθειμένες στην αγορά παραγώγων συνολικού ύψους διεθνώς άνω των 600 τρις $, όπως τη Deutsche Bank, η κατάσταση θα είναι εφιαλτική – τόσο για τη χώρα της, όσο και για την Ευρωζώνη. Βιώσιμες και μακροπρόθεσμες λύσεις ασφαλώς υπάρχουν ακόμη – αλλά δεν πρόκειται να υιοθετηθούν ειδικά στην ΕΕ, εξαιτίας της Γερμανίας. Αντίθετα, οι κεντρικές τράπεζες θα πλημμυρίσουν ξανά τις αγορές με νέα χρήματα – αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τη δύναμη του χρηματοπιστωτικού τέρατος. Ο κορώνα ιός λοιπόν θα περάσει, είτε βρεθεί εμβόλιο είτε όχι, αλλά ο χρηματοπιστωτικός ιός θα παραμείνει – έως ότου την επόμενη φορά που μάλλον θα είναι η τελευταία, καταρρεύσει παταγωδώς ολόκληρο το σύστημα.