MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Η Τουρκία στον πόλεμο! Ο εμπαιγμός σε Ρούσβελτ, Στάλιν, Τσώρτσιλ και η βοήθεια στον Χίτλερ

Γράφει ο Δημήτρης Σταυρόπουλος


Ένα από τα λιγότερα «φωτισμένα» ζητήματα της ιστοριογραφίας στη χώρα μας σχετικά με τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι αυτό της περίφημης στάση «ουδετερότητας» της Τουρκίας.

Η στάση της τότε άρχουσας τάξης της Τουρκίας, παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με το σήμερα…

Τα ντοκουμέντα…

Η Τουρκία με το ξέσπασμα του Β’ΠΠ υπογράφει στις 19 Οκτώβρη 1939 σύμφωνο συμμαχίας με την Αγγλία-Γαλλία.

Μετά όμως την συνθηκολόγηση τα Γαλλίας όμως, προχωρά σε υπογραφή συμφώνου μη επίθεσης και φιλίας με την χιτλερική Γερμανία στις 18 Ιούνη 1941.

Γ. Φίλης : Το ρίσκο του δίπορτου της Τουρκίας και η Ελληνική στάση στις γεωπολιτικές αβεβαιότητες

Ο Δρ. Γεωπολιτικής και Καθηγητής Ευρωπαικών θεμάτων Γιώργος Φίλης, σε μια συνέντευξη με καταιγιστικές πληροφορίες, αναλύει γιατί η Τουρκία αυτή την περίοδο αναλαμβάνοντας υψηλό ρίσκο γεωπολιτικά , ακολουθεί μια τακτική "δίπορτου" με Δύση και Ευρασία, θέλοντας όμως στην ουσία να διαπραγματευτεί με την Δύση και με ανταλλάγματα σε βάρος των Ελληνικών συμφερόντων. Κατά την γνώμη του, ο χώρος νότια της Κρήτης, είναι το επικρατέστερο πεδίο προβολής της συγκρουσιακής κλιμάκωσης έναντι της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι μόνο φρένο στις προθέσεις της, είναι η ενίσχυση από πλευράς της Ελλάδας, της βεβαιότητας πως το όποιο εγχείρημα αποτολμήσει η Τουρκία θα ανάγεται σε όλο και μεγαλύτερο ποσοστό αβεβαιότητας, ως προς το τίμημα που θα πληρώσει η πάγια αναθεωρητική της πολιτική έναντι του Ελληνισμού.
 

Καταγγελία 19χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από ΔΙΑΣ στο τμήμα Ομόνοιας

Καταγγέλλει βιασμό της σε δωμάτιο μέσα στο τμήμα • Τι υποστηρίζουν οι δύο αστυνομικοί • Ο ένας παραδέχεται συνεύρεση εκτός τμήματος, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε συναίνεση • Πλήρη διαλεύκανση υπόσχεται ξανά ο Τ. Θεοδωρικάκος


Σαν «κεραυνός» έπεσε στην ΕΛ.ΑΣ. η είδηση για την καταγγελία νεαρής κοπέλας ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης μέσα στο ΑΤ Ομόνοιας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η 19χρονη, κατήγγειλε χτες, 12 Οκτωβρίου, ότι τα ξημερώματα της ίδιας μέρας, οι δύο αστυνομικοί τους οποίους κατηγορεί, την οδήγησαν σε δωμάτιο μέσα στο Τμήμα και την βίασαν.

ΓΣΕΒΕΕ: Tο «καλάθι του νοικοκυριού» είναι η ψευδαίσθηση

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις προήλθαν από την στέγαση (35,4%) όπου συμπεριλαμβάνονται ηλεκτρισμός και φυσικό αέριο και τις μεταφορές (14,2%).


Η πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων να διαμορφώσει ένα «καλάθι του νοικοκυριού» αποτελούμενο από 31 κατηγορίες 50 βασικών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης στα οποία οι αυξήσεις θα είναι μηδενικές ή πολύ μικρές, δεν ανταποκρίνεται στην αγανάκτηση που έχει προκαλέσει το κύμα ακρίβειας, υποστηρίζει η ΓΣΕΒΕΕ σε ανακοίνωσή της.
 
Υπενθυμίζουμε ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Σεπτέμβριο του 2022 αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά 12%!
 

Φιάσκο η «κατάργηση» της ρήτρας

Άρης Χατζηγεωργίου
 
«Αποκαλυπτήρια» για τον νέο μηχανισμό τιμολόγησης -τον οποίο επέβαλε η κυβέρνηση- σε επιστολή του επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ● Κατά 57% ακριβότερη η τιμή του ρεύματος τον Σεπτέμβριο με το νέο σύστημα σε σχέση με το παλιό ● Η κρατική επιδότηση, που έφτασε το 82% της τιμής τον προηγούμενο μήνα, συγκαλύπτει το πάρτι κερδοσκοπίας και στο Χρηματιστήριο Ενέργειας και στις χρεώσεις των λιανικών τιμών από τους παρόχους.