MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Αυτό το κανάλι ποιος θα το πάρει;

Πωλείται όπως είναι…. πτωχευμένο. 

Δραματικές εξελίξεις στο Mega καθώς από την Κύπρο στάλθηκε στις εισαγγελικές αρχές της Αθήνας νέο ένταλμα σύλληψης κατά του επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα όπως μεταδίδει η εφημερίδα Φιλελεύθερος και ο δημοσιογράφος Μιχάλης Χατζηβασίλης. 

Έκθετοι απο τις νέες αποκαλύψεις για τον Παπασταύρου, οι Σαμαράς και Μητσοτάκης!

Συνδιαχειριστής εκατομμυρίων ευρώ και άλλων περιουσιακών στοιχείων σε τουλάχιστον ένα offshore «ίδρυμα» στο Παναμά ήταν ο -γνωστός πια στο πανελλήνιο για τη σχέση του με αδήλωτα χρήματα- Σταύρος Παπασταύρου ακόμα και μία εβδομάδα μετά τις αποκαλύψεις των Panama Papers!

Πλήθος εγγράφων, τα οποία εξασφάλισε η εφημερίδα «δημοκρατία» (πριν από το νέο «πακέτο» των Panama Papers που θα δημοσιευτούν τη Δευτέρα 9 Μαΐου), καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του δικηγόρου και στενότατου συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά ότι ήταν «απλό μέλος συμβουλίων» τριών ιδρυμάτων, ότι «την εξουσία διαχείρισης ασκούσαν αποκλειστικά οι ιδρυτές τους» και ότι, σε κάθε περίπτωση, επρόκειτο για υποθέσεις κάποιου μακρινού παρελθόντος.

Η ταυτότητα της εξέγερσης… ο χαρακτήρας της Κατοχής και ο βρώμικος ρόλος δωσίλογων

Ιστορικά υπήρξαν εθνικοαπελευθερωτικοί αγώνες που τελεσφόρησαν και έμειναν εκεί. Όπως υπήρξαν και εθνικοαπελευθερωτικοί αγώνες που τροφοδότησαν ριζοσπαστισμό και κοινωνικές εξεγέρσεις… 

Καμία όμως κοινωνική εξέγερση δε μπορεί να δρομολογηθεί και πολύ περισσότερο να τελεσφορήσει, αν αποποιηθεί τα εθνικοαπελευθερωτικά της χαρακτηριστικά και πολύ δε περισσότερο αν αντιπαρατεθεί με την πατριωτική φλόγα που σιγοκαίει στις ψυχές των ανθρώπων.