MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Το τουρκικό brain drain και η απειλή του πολέμου

Με την Τουρκία να απομονώνεται επιστρέφοντας ταχύτατα στο μεσαίωνα και στις μογγολικές παραδόσεις της, οι νέοι την εγκαταλείπουν μαζικά – ειδικά αυτοί που κατοικούν στην Κωνσταντινούπολη και στα παράλια της Μικράς Ασίας, έχοντας σε μεγάλο βαθμό ελληνοκεντρικό τρόπο σκέψης. Από την άλλη πλευρά, με την τουρκική οικονομία κατεστραμμένη και με τόσα προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας του, είναι φανερό πως ο τούρκος δικτάτορας θέλει να κάνει πόλεμο με την Ελλάδα – για να καλύψει τα θηριώδη προβλήματα του. Εν τούτοις, φοβάται πως θα ηττηθεί σε μία σύγκρουση με τη χώρα μας, η οποία θα διαρκούσε ελάχιστο χρόνο – ενώ θα περιοριζόταν στη θάλασσα και στον αέρα, όπου η Ελλάδα είναι πολύ ισχυρή, γνωρίζοντας πως είναι μόνη της.

Πάνε να βγάλουν… τρελούς όσους αντιδρούν για τα αντιδημοκρατικά μέτρα!

Πάνε να βγάλουν…τρελούς όσους αντιδρούν για τα αντιδημοκρατικά μέτρα! Χιλιάδες Γερμανοί βγήκαν στους δρόμους ενάντια στις απαγορεύσεις του κοροναϊού

Ακόμα και οι Γερμανοί που έχουν την φήμη ενός πειθαρχημένου λαού φαίνεται πως μπούχτισαν με τα ολοένα και αυξανόμενα αντιδημοκρατικά και περιοριστικά για τα δικαιώματα τους μέτρα, με πρόσχημα την πανδημία του κοροναϊού!

Έτσι με μαζικές διαδηλώσεις κατά των απαγορεύσεων από τον κοροναϊό απαντούν χιλιάδες Γερμανοί στο Βερολίνο.