MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

“Φορτώνουν ξανά τους πολίτες για να σώσουν τις τράπεζες”

Γράφει ο Παναγιώτης Αλεβιζάκης

Μέλος της ΚΔ του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος

Εκ/πος της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας


Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα κατέβαλλαν και συνεχίζουν να καταβάλουν προσπάθειες να σώσουν τις τράπεζες.


Η ένεση των πενήντα δις του 2ου μνημονίου, δεν στάθηκε σωτήρια και οι τράπεζες στην χώρα μας συνεχίζουν να παραπαίουν.

Σήμερα η κυβέρνηση, για να μην αυξηθεί ο αριθμός των «κόκκινων» δανείων επιχορηγεί τους τόκους των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Με το σχέδιο “Ηρακλής” έχει αποφασιστεί να δοθούν 12 δις ή και όσο απαιτηθεί σαν εγγύηση, για το τμήμα των δάνειων που θα πάρουν τα fun (Ν.4649 16/12/2019 Πρόγραμμα παροχής εγγύησης σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων).

Γ. Τράγκας : Οι δημοσιογράφοι, συμμετέχουν στην μεγαλύτερη προδοσία σε βάρος του ελληνικού λαού

Του Γιώργου Τράγκα


Η ζωή μας τείνει να γίνει χειρότερη από εκείνοι των φυλακισμένων του Κορυδαλλού ή άλλων σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας. Οι κρατούμενοι προαυλίζονται, παίρνουν τον καθαρό αέρα τους και μάλλον έχουν δικαίωμα μεγαλύτερης επαφής και συναναστροφής από ότι εμείς. Όπως πάνε τα πράγματα, τα τοπικά lockdown θα διαδεχτεί το γενικό lockdown.

Οι δημοσιογράφοι συμμετέχουν στην μεγαλύτερη προδοσία σε βάρος του ελληνικού λαού. Καναλάρχες και παρουσιαστές ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Ίσως το μεγαλύτερο για τον αφανισμό, την αποτέφρωση της ελληνικής οικονομίας. Από σήμερα, όπως λέγεται, θα περιοριστεί η λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης, ενώ ακούγονται πάλι ηλιθιότητες από την πλευρά των χρυσοπληρωμένων λοιμωξιολόγων.

Στ. Λυγερός: Η Τουρκία επιτίθεται στο δυτικό τρόπο ζωής

Τα νέα χτυπήματα ήρθαν να διαλύσουν κάθε αμφιβολία για το που οδηγούνται τα πράγματα, λέει στον 98.4 ο Σταύρος Λυγερός επικεφαλής του slpress.gr. Αυτές οι τρεις επιθέσεις –κατά πάσα πιθανότητα– "μοναχικών λύκων" της ισλαμικής τρομοκρατίας επαναφέρουν με δραματικό τρόπο στην ημερήσια διάταξη το ευρύτερο και κρίσιμο ζήτημα της συμβατότητας ή όχι του φονταμενταλιστικού Ισλάμ με τον δυτικό τρόπο ζωής. 
 

Μην ξεχνάμε… Ο Γιλμάζ είχε παραδεχτεί ότι η ΜΙΤ έκαιγε την Ελλάδα!

Η τελευταία φορά που ο Μεσούτ Γιλμάζ απασχόλησε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ίσως ήταν το 2011 και ήταν απολύτως εμπρηστική. Είναι η χρονιά που ο εκλιπών είχε παραδεχθεί ότι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ανάμειξη σε πυρκαγιές που σημειώθηκαν στα ελληνικά δάση την περίοδο 1995 -1997 όταν πρωθυπουργός ήταν η Τανσού Τσιλέρ. Οι αποκαλύψεις Γιλμάζ δεν είχαν γίνει από κάποια εξομολογητική διάθεση, αλλά ήταν προϊόν της απόπειράς του να πλήξει την προκάτοχό του Τανσού Τσιλέρ.


Η «ουδέτερη» Τουρκία συνεργάστηκε επωφελώς με τους ναζί στην περίοδο 1939-1944

Υπό τα φανταχτερά λάβαρα της ναζιστικής σβάστικας
και της τουρκικής ημισελήνου, οι διπλωματικές
αντιπροσωπείες Τουρκίας-Γ’ Ράιχ υπογράφουν
το Σύμφωνο φιλίας των δύο χωρών.
Γράφει ο Πέτρος Μακρής
Γράφει ο Πέτρος Μακρής
 
Ο τίτλος του σημερινού κειμένου μου αφιερώνεται στον επίδοξο νεο-σουλτάνο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την έστω και φρούδα ελπίδα της ανάνηψής του από τις κατά συρροήν πολιτικές του αυταπάτες, στις οποίες ανοήτως προσπαθεί να παρασύρει δεκάδες εκατομμύρια πενόμενων Τούρκων και άλλων ταλαίπωρων μουσουλμάνων…

Στα παγκόσμια ιστορικά χρονικά, το διπλό ελληνικό έπος, του ’40 και της εθνικής αντίστασης 1941-1944, χαρακτηρίστηκαν μαζί με τον αντιφασιστικό αγώνα των ενωμένων συμμαχικών δυνάμεων της ίδιας περιόδου, ως ο τάφος του μουσολινο-χιτλερικού φασισμού. Η απουσία της Τουρκίας, στην ενωμένη τότε πανευρωπαϊκή αλλά και υπερατλαντική αντιφασιστική αντίσταση, ήταν συνειδητή επιλογή της τότε τουρκικής ηγεσίας, για τον απλούστατο λόγο, ότι η δήθεν ουδετερότητα της γείτονος χώρας ανέδειξε την Τουρκία στον πιο ύπουλο και οικονομικά φιλάργυρο συνοδοιπόρο του εγκληματικού Γ’ Ράιχ!

Η σιωπηλή επανάσταση στην Ευρώπη

Τα ομόλογα SURE, όπως επίσης αυτά για το «Ταμείο Ανάκτησης και Ανθεκτικότητας», έχουν παρόμοιες ιδιότητες με τα Ευρωομόλογα – για τα οποία όλες οι χώρες θα ευθύνονταν από κοινού. Μέχρι στιγμής όμως κράτη όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία, απέτυχαν να επιβληθεί η έκδοση Ευρωομολόγων – λόγω της αντίρρησης, του βέτο καλύτερα της Γερμανίας, της Ολλανδίας και των συνοδοιπόρων τους. Εν τούτοις, η έκδοση των ομολόγων SURE ανοίγει το δρόμο για τα Ευρωομόλογα, καθιστώντας τα πιο πιθανά στο μέλλον – ειδικά εάν η Γαλλία πάρει επιτέλους τα ηνία από τη Γερμανία. Μία τέτοια προοπτική θα άλλαζε πιθανότατα ριζικά το χειρισμό του εθνικού χρέους της ΕΕ που θεωρούταν απίθανο πριν από μερικά χρόνια – κάτι που αποτελεί μία αχτίδα ελπίδας για τη νομισματική ένωση, η οποία διαφορετικά είναι αδύνατον να μη διαλυθεί. Επίσης για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες του νότου – αν και είναι ακόμη πολύ ενωρίς για να χαρεί κανείς.