MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Γιώργος Φίλης, η επίθεση στην οικογένεια Ντούγκιν μπορεί να αλλάξει εντελώς την Ουκρανική σύγκρουση

H επίθεση στον Αλεξάντερ Ντούγκιν που οδήγησε στην τραγωδία με τον χαμό της 35χρονης κόρης του, Ντάρια Ντούγκινα μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις την Ουκρανική σύγκρουση. Δεν μπορεί να γίνονται επιθέσεις στις οικογένειες ή στην πολιτική και πνευματική ελίτ τον δύο πλευρών δηλώνει ο καθηγητής Γεωπολιτική Γιώργος Φίλης.


Είναι σαφές ότι αυτό θα οδηγήσει σε ένα χάσμα μεταξύ των λαών που θα κάνει αδύνατη την οποιαδήποτε συνεννόηση. Φυσικά και η Δύση, με την σιωπή της, δείχνει την αμηχανία που προκαλεί ένα τέτοιο χτύπημα στον δυτικό κόσμο. Οι Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν χρησιμοποιήσει παλαιότερα τακτικές στοχοποίησης ξένων αξιωματούχων και το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι να έχουμε μια τέτοια κλιμάκωση τονίζει ο Κος Φίλης

«Κόσοβο, 12 χρόνια μετά…: Ο κίνδυνος της αναγνώρισης»-Ι.Θ. Μάζης

Γράφει ο

Ι.Θ. Μάζης

Γενικές εισαγωγικές σκέψεις: Η Γεωπολιτική της Βαλκανικής


Ότι η περιοχή της Βαλκανικής, με την περιρρέουσα αυτής θαλάσσια περιοχή που στην ουσία συνιστά τμήμα του ευρύτερου συμπλόκου – Ευξείνου Πόντου – Βαλκανικής – Ανατολικής Μεσογείου – Μικράς Ασίας – Μέσης Ανατολής/Ανατολικής Βορείου Αφρικής (κεντρικής και ανατολικής ΜΕΝΑ), έχει «φιλοξενήσει» τις σημαντικότερες γεωπολιτικές εξελίξεις της καταγεγραμμένης ιστορίας της Ανθρωπότητας, είναι αδιαμφισβήτητο πλέον ιστορικό δεδομένο. 
 

Mary Holland: Όσοι παραβίασαν τον κώδικα της Νυρεμβέργης πρέπει να διωχθούν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Τα τελευταία δυόμισι χρόνια, τραγικά, γίναμε μάρτυρες μιας παγκόσμιας επίθεσης στον Κώδικα της Νυρεμβέργης, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Παιδικής Προστασίας Υγείας, Mary Holland. Μπορούμε να αποκαταστήσουμε αυτό το θεμέλιο της ιατρικής δεοντολογίας… αλλά μόνο αν ενωθούμε.


Από την Mary Holland

Σημείωση του συντάκτη: Ακολουθούν οι παρατηρήσεις της Mary Holland, προέδρου και γενικού συμβούλου της Παιδικής Υγείας Άμυνας, στις 20 Αυγούστου στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Action Alliance, μια ομάδα Γερμανών ακτιβιστών, για τον εορτασμό της 75ης επετείου του Κώδικα της Νυρεμβέργης.