MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Η ακρίβεια με αποκαλυπτικούς αριθμούς: Κατά 136% (!) αυξήθηκαν οι τιμές στο σούπερ μάρκετ – Αναλυτικά οι διαφορές

Πώς έγιναν μέσα σε 1,5 χρόνο πιο φτωχοί οι Έλληνες
 
Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη «διαφημίζει» διαρκώς τις επιδόσεις της στα οικονομικά, ωστόσο οι πολίτες αισθάνονται πιο φτωχοί απ’ ότι ήταν πριν λίγα χρόνια και αυτό φαίνεται στους πραγματικούς αριθμούς. 
 
Η ακρίβεια «μαστίζει» και οι τιμές του σούπερ μάρκετ έχουν εκτοξευθεί κατά 136% σε 1,5 χρόνο, ένα ποσοστό που προκαλεί πραγματικά σοκ! 
 
H ίδια ακριβώς λίστα που αγόραζε ένας καταναλωτής τον Ιανουάριο του 2022 με 109€, πλέον κοστίζει 257,40€.
 

Λεωνίδας Κουμάκης : Δικαιοσύνη… αλά τούρκα!

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης*
 
Στην σημερινή Τουρκία η πραγματική Δικαιοσύνη, το ύψιστο αγαθό που δεν ασκείται για ίδιον όφελος ή για την ευδαιμονία όποιου την ασκεί, αλλά προς χάριν τρίτου, έχοντας την πηγή της μέσα στην ανιδιοτέλεια και στην ελευθερία της ψυχής, έχει μετατραπεί εδώ και πολλά χρόνια σε ένα απλό εργαλείο στα χέρια του «Απατεώνα Δικτάτορα» της γειτονικής Τουρκίας προκειμένου να φιμώνει, να παραδειγματίζει ή να τιμωρεί όσους θεωρεί αντιπάλους ή όσους του ασκούν ενοχλητική κριτική.
 
Σε μια χώρα όπου η Βουλή είναι σχεδόν ανύπαρκτη, οι περισσότεροι βουλευτές της πλειοψηφίας  στέλνονται στο τουρκικό κοινοβούλιο για την ασυλία που παρέχεται και σαν ανταμοιβή για την εγκληματική δράση τους υπέρ του καθεστώτος.
 

Eurostat: Φτωχούς θεωρούν τους εαυτούς τους οι τέσσερις στους πέντε Έλληνες! – Το μεγαλύτερο ποσοστό σε όλη την ΕΕ!

Αντιθέτως μόνο ένας στους τρεις Ευρωπαίους θεωρείται φτωχός
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα τέσσερις στους πέντε Ελληνες με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο αυτοχαρακτηριζονται φτωχοί.
 
Η διαφορά από τον μέσο όρο της ΕΕ είναι τεράστια καθώς στην ίδια κατηγορία μόνο ένας στους τρεις Ευρωπαίους θεωρεί τον εαυτό του φτωχό.
 
«Υποκειμενική φτώχεια» είναι η αντίληψη του ίδιου τού ατόμου για την οικονομική του κατάσταση.