MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Δείτε πως λειτουργεί ο πραγματικός έλεγχος του μυαλού…

Όταν οι άνθρωποι φοβούνται ή υπερεπικεντρώνονται σε μια εξωτερική απειλή, γίνονται υποχείρια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κύριες πολιτικές συζητήσεις επικεντρώνονται λιγότερο στην κατανόηση της απειλής (το «Πώς» και το «Γιατί») και περισσότερο στη διαιώνιση της απειλής.
 
Οι κυβερνήσεις και οι ελιτιστές δεν χρειάζεται απαραιτήτως να εγκλωβίζουν σωματικά, να ναρκώνουν και να βασανίσουν τους ανθρώπους προκειμένου να επηρεάσουν τον τρόπο συμπεριφοράς τους. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να διαχειριστούν τις αντιλήψεις, τις προσδοκίες και τις υποθέσεις τους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μεγάλες μερίδες του κοινού, αντί για ένα άτομο τη φορά.
 

Και αναστολή εκταμίευσης ευρωπαϊκών κονδυλίων λόγω υποκλοπών;

Γράφει ο
Νότης Μαριάς
 
Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής, notismarias@gmail.com
 
Με τις υποκλοπές να βρίσκονται στο κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης εντός και εκτός Βουλής το ζήτημα της λειτουργίας του κράτους δικαίου στην Ελλάδα τέθηκε επί τάπητος.  Ειδικότερη έμφαση δόθηκε στην διασύνδεση της έννοιας του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας η οποία πλήττεται από τις υποκλοπές.
 
Πλην όμως οι μετέχοντες της σχετικής πολιτικής αντιπαράθεσης άφησαν εκτός σκηνής μια σοβαρή πτυχή του ζητήματος. Και αυτή δεν είναι άλλη από τις επιπτώσεις που θα μπορούσαν να έχουν οι καταγγελίες περί παραβίασης του κράτους δικαίου λόγω των υποκλοπών στην διαδικασία εκταμίευσης των ευρωπαϊκών κονδυλίων εκ μέρους της Αθήνας, όπως τονίσαμε την Πέμπτη 26/1/2023 σε  συνέντευξή μας στο  Κανάλι 1-Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά.
 

«Ζούμε τον Γ ‘ Παγκόσμιο Πόλεμο και η ειρήνη πρέπει να αναζητηθεί μέσω μιας νέας Γιάλτας»-Γ.Ρωμανός

Ζούμε τον «Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» και δεν το έχουμε ακόμη συνειδητοποιήσει; Ο Γιώργος Ρωμανός Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός ερευνητής υποστηρίζει ότι αυτή η άποψη δεν απέχει από την αλήθεια και παραθέτει τα γεγονότα που την πιστοποιούν. Περιγράφει έναν πόλεμο που  εξελίσσεται όχι μόνο στα πεδία των μαχών της Ουκρανίας, αλλά σε όλο τον πλανήτη. Οι οικονομικές διεργασίες που έχουν ξεκινήσει και ενεργοποιήθηκαν από τον πόλεμο αλλάζουν τα πάντα.

Την ίδια ώρα η εμμονή της Δύσης να τροφοδοτεί με οπλικά συστήματα την Ουκρανία προκαλεί εύλογη και έντονη ανησυχία. Μπορεί να αλλάξει τη ροή του πολέμου αυτή η «προσφορά» της Δύσης;