MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Κύρα Αδάμ : Η κυβέρνηση παρέδωσε τα 6-10νμ εθνικού εναερίου χώρου στην αγκαλιά του Ερντογάν

Της Κύρας Αδάμ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ- ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ

Από τις 11 Δεκεμβρίου η κυβέρνηση αποδέχεται σε διεθνές πλαίσιο στρατιωτικές και νομικές ενέργειες της Τουρκίας, που καταργούν τα 10νμ του ελληνικού εναερίου χώρου.

Τούτο συμβαίνει διότι από τις 11 Δεκεμβρίου και μέχρι στιγμής η ελληνική κυβέρνηση σταθερά δεν έχει αντιδράσει στις ενέργειες της Τουρκίας για την κατάργηση των 10νμ ελληνικού εναερίου χώρου.

Όλα αυτά συμβαίνουν καθώς πληθαίνουν οι υποβόσκουσες πληροφορίες ότι συνεχίζεται ένα παρασκηνιακό «πανηγύρι» διεθνών διπλωματικών προσπαθειών, ώστε να ξεκινήσει πάσει θυσία ο ελληνοτουρκικός διάλογος για όλα τα θέματα μέσα στο 2021.


Όταν το Bloomberg σε χαρακτηρίζει ως τη χειρότερη χώρα της Ευρώπης για να ζει κάποιος εν μέσω πανδημίας

 
Δε χωράει αμφιβολία: το 2020 ήταν η χειρότερη χρονιά που γνώρισε η ανθρωπότητα μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Και είναι η χειρότερη χρονιά, όχι επειδή βιώσαμε την πιο φονική επιδημία όλων των εποχών (στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μικρομεσαία επιδημία που ακόμη δεν έχει αγγίξει ούτε καν την θνησιμότητα των ξεχασμένων επιδημιών γρίπης του 1958 ή του 1968). Είναι η χειρότερη χρόνια γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, οι κυβερνήσεις αντέδρασαν σε μια υγειονομική κρίση με τρόπο τόσο ακραίο, τόσο σκληρό, τόσο δυσανάλογο και εν τέλει τόσο αχρείαστο.