MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Ο Σόιμπλε θέλει ένα νέο Γερμανικό Ράιχ ;

Του Μιχάλη Ψύλου*


Τον γνωρίσαμε ως υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας και πάθαμε) με τις ακραία νεοφιλελεύθερες απόψεις του υπέρ της λιτότητας. Τώρα, στα 78 του και ως πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ξεδιπλώνει μια άλλη «γερακίσια» ιδιότητά του: του πολεμιστή για την στρατιωτική αναβάθμιση του παγκόσμιου ρόλου του Βερολίνου. Να μπει τέλος δηλαδή, στους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στην ηττημένη Ναζιστική Γερμανία μετά το τέλος του Β` Παγκοσμίου Πολέμου.

«Η Γερμανία πρέπει να αναλάβει μεγαλύτερο στρατιωτικό ρόλο για να ανταποκριθεί στην παγκόσμια ευθύνη της για την ελευθερία, τη δημοκρατία και τα οικουμενικά ανθρώπινα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της στη συμμαχία» δήλωσε Σόιμπλε μιλώντας την περασμένη Τρίτη το απόγευμα στην παρουσίαση ενός αμφιλεγόμενου βιβλίου του Γερμανού ιστορικού και καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Πότσνταμ, Σόνκε Νέιτζελ. Το τίτλος του βιβλίου; «Γερμανοί πολεμιστές: Από την Αυτοκρατορία στη Δημοκρατία του Βερολίνου-Μια στρατιωτική ιστορία».

“Big Brother” για κάθε Έλληνα πολίτη: Ηλεκτρονικοί φάκελοι σε εφορία, νοσοκομεία, ακόμη και στα… διόδια

( John.k - Οι καρτέλες των Ελλήνων φορολογούμενων βρίσκονται στην Γερμανία, είναι αυτές που ήθελε να πάρει ο Βαρουφάκης όταν είχαν ξεκινήσει τα μνημόνια  )
 
Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης
 
Ο… απόλυτος φάκελος δεδομένων για κάθε πολίτη θα βρίσκεται στην Εφορία. Εκεί θα είναι καταγεγραμμένο από το τι χρήματα βάζει στην τσέπη μέχρι και τι πόσα ξοδεύει και πού.

Και ο… big brother για ανασφάλιστα οχήματα και απλήρωτα τέλη είναι μόνο η αρχή: Αν και η πανδημία πήγε πίσω τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, όπως όλα δείχνουν έως το τέλος της χρονιάς, αρχές της επόμενης πάνω από κάθε νοικοκυριό θα έχει απλωθεί ένα τεράστιο… ηλεκτρονικό δίχτυ! Ιατρικό ιστορικό, αν εξοφλούνται υποχρεώσεις σε τράπεζες και ΔΕΚΟ, το πόσες φορές περνά από τα διόδια, έως και τη… δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα γνωρίζει σύντομα το κράτος.

Ρωσική "βόμβα": Σχέσεις με βρετανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν μέλη και υπουργοί της κυβέρνησης Ερντογάν! Ποιοι είναι

Χρησιμοποιούν το AKP οι Βρετανοί;


Aρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Aπίθανα ντοκουμέντα έβγαλαν στο φως της δημοσιότητας οι Ρώσοι για τις σχέσεις υψηλόβαθμών μελών της κυβέρνησης Ερντογάν με την Βρετανία και τις… μυστικές υπηρεσίες!

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται πως αρκετά μέλη της κυβέρνησης Ερντογάν είναι Βρετανοί πράκτορες που υλοποιούν ένα μεγαλύτερο σχέδιο ίσως και εν αγνοία του ίδιου του Ερντογάν.

Απώτερος σκοπός σύμφωνα με τους συγγραφείς της ρωσικής αυτής αναφοράς, είναι η εμπλοκή της Τουρκίας σε ένα μεγάλο πόλεμο. 
 

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 17% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας τον Απρίλιο του 2021

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 762.553 άτομα

Στο 17% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας στη χώρα τον Απρίλιο εφέτος, έναντι του διορθωμένου προς τα κάτω 15,9% τον Απρίλιο 2020 και του διορθωμένου προς τα άνω 16,8% τον Μάρτιο. 
 
Οι άνεργοι ανήλθαν σε 762.553 άτομα, σημειώνοντας αύξηση κατά 31.202 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο 2020 (4,3%) και κατά 21.990 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2021 (3%).

Σύμφωνα, επίσης, με την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 3.714.575 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 154.202 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο 2020 (4%) και αύξηση κατά 38.683 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2021 (1,1%).