MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Λοιμωξιολόγοι: ''Ένα σκληρό lockdown ίσως φέρει την έκρηξη του κόσμου''

''Είμαστε ένα χρόνο σε πανδημία και ο κόσμος έχει κουραστεί''

Στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού και το ποιος δεν πρέπει να το κάνει αναφέρθηκε ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό, Νικόλαος Σύψας.

«Υπάρχει μόνο μία σαφής αντένδειξη μόνο όταν κάποιος έχει ιστορικό αλλεργικού σοκ μετά από ενδομυική ένεση. Οι υπόλοιπες αλλεργίες που έχουμε, σε ένα τρόφιμο, στη γύρη κλπ., δεν αποτελούν αντένδειξη σε καμία περίπτωση. Αν υπάρξει αλλεργική αντίδραση γίνεται τα πρώτα 5-10 λεπτά μετά το εμβόλιο και ο εμβολιαζόμενος βρίσκεται στο χώρο όπου παρακολουθείται», είπε μιλώντας στο Mega.

Το εμβόλιο μπορούν να το κάνουν και όσοι έχουν νοσήσει.

Κάτοικοι Ασπρόπυργου εναντίον κυβέρνησης για lockdown: «Ζούμε Χούντα - Μήπως το lockdown μπήκε για άλλους λόγους;»

Οι κάτοικοι του Ασπρόπυργου μίλησαν στα ΜΜΕ για τη νέα παράταση του «δρακόντιου lockdown» μέχρι τις 6 Ιανουαρίου που τους επέβαλε η κυβέρνηση και δήλωσαν πως βρίσκονται οικονομικά και ψυχολογικά στα όριά τους ενώ παρομοίασαν την κατάσταση που ζουν με Χούντα.


Μάλιστα επιβεβαιώνουν και το ρεπορτάζ του pronews.gr, λέγοντας πως με τις δυνάμεις ασφαλείας συγκρούστηκαν όλοι οι κάτοικοι κάτοικοι της περιοχής και όχι οι Ρομά, όπως μετέδιδαν τα ΜΜΕ.

Ι. Μάζης : Διερευνητικές μόνο με τον όρο για οριοθέτηση Υφαλοκρηπίδας /ΑΟΖ

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε ότι μετά το δημόσιο πακέτο του συμβούλου Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν , για συζήτηση εφ όλης της ύλης με την Ελλάδα, είναι προφανές ότι αν μπούμε σε διερευνητικές χωρίς την δημόσια αναφορά ως όρου με απόλυτα επίσημο τρόπο, ότι εμείς προσερχόμαστε μόνο για την διαφορά οριοθέτησης Υφαλοκρηπίδας-ΑΟΖ, τότε απλά έχουμε αποδεχτεί , όπως και σοβαρές γραφίδες στην Αθήνα καλλιεργούν, ότι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε κάτι από τα δικαιώματα μας. 
 

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Ηλ. Παπανικολάου. Leaders, StarTV

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Ηλ. Παπανικολάου. Leaders, StarTV

28 Δεκεμβρίου 2020

Με θέμα :  Εξελίξεις, Τουρκία, Γεωπολιτικά, Πανδημία