MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Πως η Γερμανία εξόντωσε την μισή Ευρώπη σε μόλις 15 χρόνια με τη ΄Συνθήκη σταθερότητας’ και το σκληρό ΕΥΡΩ

Η ‘κατάκτηση της Ευρώπης’ από την Γερμανία επετεύχθη σε τρία στάδια. Στο πρώτο στάδιο, η Γερμανία επέτυχε την ενοποίηση της Δυτικής με Ανατολική γερμανία, κάνοντας καραμπόλα εκμετάλλευσης. Αφενός εκλεισε Ανατολικογερμανικές παραγωγικές εταιρίες και φτωχοποίησε 15 εκατομμύρια εργατικό δυναμικο, της Ανατολικής πλευράς (οι μισθοί των δυο περιοχών ακόμη και τωρα δεν εχουν εξισωθεί) ρίχνοντας το δικό της κόστος, και διευρυνοντας την αγορά της σε βαρος αλλων γερμανων!

D Day για την Ευρώπη: Στο Eurogroup η προσπάθεια των δυο κόσμων της Ευρώπης να συνεννοηθούν

Εικόνα στον τοίχο του εστιατορίου Steirereck and Meierei
στο Stadtpark park της Βιέννης EPA/CHRISTIAN BRUNA
Σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη κορυφώνεται η μάχη των δυο κόσμων της Ευρώπης για το ευρωομόλογο. 

Η Γερμανία και οι «δορυφόροι» της αντιστέκονται στην ικανοποίηση του αιτήματος που διατυπώθηκε αρχικά από 9 κράτη της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα κάτι που οδήγησε σε ναυάγιο τη σύνοδο κορυφής. Από τότε διεξάγονται συνεχείς καθημερινές διαπραγματεύσεις που θα φανεί σήμερα στο EuroWorking Group και αύριο στο Eurogroup αν έχουν αποδώσει. 

Κ. Γρίβας : Ο κορονοϊός γκρεμίζει την παγκοσμιοποίηση, πυροδοτεί «αθόρυβο» πόλεμο

Μετά τoν Covid 19 και την γεωπολιτική κοσμογονία που επιταχύνεται λες και έχεις μαζί, Μάη του 68, Βιετνάμ, Πτώση του τείχους στο Βερολίνο, κραχ του 1929 και του 2008 , είναι προφανές ότι ένας «αθόρυβος» πόλεμος έχει ήδη ξεσπάσει μεταξύ των δυνάμεων της λογικής των εθνών-κρατών , συνόρων και λελογισμένων παγκόσμια σχέσεων και των δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης και του α-εθνικού , λέει στον 98.4 ο καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας. 

Γ. Τράγκας: Ο ιός κατάργησε σε πρώτη φάση την παγκοσμιοποίηση αλλά μπορεί να γεννήσει μια καινούργια μορφή παγκόσμιας διακυβέρνησης

Ο κοροναϊός θα αφήσει πίσω του απέραντη πείνα και πελώρια κύματα ανεργίας

Ενδεχομένως να έχουμε αριθμό θυμάτων από τον κορονοιό που να θυμίζει ανθρώπινες απώλειες σε περίοδο παγκοσμίου πολέμου έτσι είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. Οι άνθρωποι έπαιζαν στα εργαστήριά τους με τους ιούς. Ουδείς γνωρίζει αν αυτός ο ιός είναι πραγματικά ιός από νυχτερίδα ή από νυχτερίδα και ανθρώπινο χέρι. Ο χειρότερος ιός δεν έχει έρθει. Ακολουθεί τον κορονοιό. Είναι αυτός που χτυπάει τον πνεύμονα της σύγχρονης ανθρώπινης κοινωνίας. Την ελευθερία και τη δημοκρατία. Είναι ο ιός της φοβίας που κυοφορεί αστυνομικά μέτρα και φασισμό. Ο ιός από νυχτερίδα ή από ότι άλλο θέλετε, ακολουθείτε από ό,τι χειρότερο έρχεται στη σύγχρονη ανθρωπότητα. Η παγκόσμια ζούγκλα από πείνα. Από ανεργία. 80% αυξήθηκαν οι πωλήσεις όπλων στις ΗΠΑ. Ουδείς μπορεί να καταλάβει πως ένας ιός που έλεγαν ότι είναι γλυκούλης και της γρίπης, προκαλεί αιμοπτύσεις, αιματουρία, πολυοργανική ανεπάρκεια με ρυθμό και δύναμη καταρράκτη.

Συντηρεί… φουρτουνιασμένες θάλασσες η Τουρκία


Η Τουρκία πλήττεται σοβαρά από τον κορωνοϊό, η εκτίμηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πως τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που ανακοινώνει το καθεστώς Ερντογάν και διαπιστώνεται αδυναμία διαχείρισης της κρίσης.
 
Ωστόσο, η κρίση αυτή δεν φαίνεται να πτοεί ποσώς την Άγκυρα, που δεν εγκαταλείπει τους σχεδιασμούς της. Διπλωματικές πηγές σημείωναν πως ενδεχομένως να παρατηρείται στα μεγάλα ζητήματα μια συντηρητική διατήρησή τους, σε τροχιά υλοποίησης παραμένουν όμως οι άλλες ενέργειες (παρενοχλήσεις, παραβιάσεις, πιέσεις διά της ισχύος). 

Η πανδημία "γονατίζει" τις ΗΠΑ: Ο Τραμπ εθνικοποιεί την έκδοση δολαρίου


Στα μονοπάτια του Κένεντι ο Αμερικανός πρόεδρος - "Από τώρα και στο εξής, οι ανταλλαγές πιστώσεων θα ελέγχονται από το κράτος και όχι από τους Rothschilds"

Η σοβαρότατη κρίση του κορονοϊου που μαστίζει τις ΗΠΑ προκαλεί σεισμικού τύπου αντιδράσεις όχι μόνο στην ίδια την κοινωνία αλλά και στην οικονομία, αλλάζοντας ακόμα και την γνωστή συμφωνία Bretton Woods. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος με αφορμή την πανδημία, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες αμερικανικών ΜΜΕ, σκοπεύει να επαναλάβει το κατόρθωμα του John F. Kennedy (ο μόνος Αμερικανός πρόεδρος που προσπάθησε να επιστρέψει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ το δικαίωμα να εκδίδει αυτή δολάρια). Μιλάμε για εθνικοποίηση της αμερικανικής οικονομίας, ενώ κάποιες μεγάλες εταιρείες θα δουλεύουν για κάποιο διάστημα για λογαριασμό των πολιτών της χώρας.