MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Μπαρούτι μυρίζει!

Kαι πώς να μην μυρίζει;

Όταν στην χώρα που ο καινούργιος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων απειλεί με δήμευση της ακίνητης περιουσίας πριν από την κατάσχεση που θα επιχειρηθεί αργότερα...

Όταν εκεί που το πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας ΕΟΠΥΥ, διαλύεται και ενδεχομένως καταργείται μέσα σε μιά νύχτα όπως η ΕΡΤ...

Ο γνωστός εισαγγελέας Φλωρίδης προειδοποιεί: Aν γίνουν μαζικοί πλειστηριασμοί θα είναι σαν 2η Μικρασιατική καταστροφή! Και τότε θα βγει προφήτης η Βούλτεψη για τις καραμπίνες στους δρόμους...

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real τόνισε χαρακτηριστικά: 

«Αν γίνουν μαζικοί πλειστηριασμοί σημαίνει για μένα μια δεύτερη μικρασιατική καταστροφή. Από τη Βουλή δεν μπορεί να περάσει τέτοιος νόμος που να βγάζει μαζικά σε πλειστηριασμό τα σπίτια του κόσμου που δεν μπορούν να πληρώσουν. Και οι τράπεζες έχουν συμμετοχή σε αυτό». 

Πρόσθεσε περιγραφικά: «Πλειστηριασμοί γίνονταν πάντα στην Ελλάδα. Αυτοί που εισηγούνται άλλα πράγματα δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει πλειστηριασμός. Εμείς τα ζούμε καθημερινά στα δικαστήρια.

Πότε μια χώρα θεωρείται ...σωσμένη

Οταν...

1) Παραχωρείται μέρος, ή και το σύνολο, της Εθνικής Κυριαρχίας
Ανεξαρτησίας.

2) Η Χώρα,δια της υπεύθυνης κυβέρνησης,παραιτείται του
 δικαιώματος ασυλίας επί της κρατικής περιουσίας.

3) "Αξιοποιείται"/παραχωρείται/ξεπουλιέται ο Εθνικός πλούτος.
    (επιχειρήσεις,γη και ακίνητα,ορυκτός πλούτος κλπ).

Οι κολασμένοι της κρίσης

Υπάρχουν περίπου 2.000.000 συμπατριώτες μας που πλήρωσαν και εξακολουθούν να πληρώνουν την οικονομική κρίση, ζώντας κυριολεκτικά μιαν επίγεια κόλαση.

Είναι οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που αναγκάστηκαν να κλείσουν άρον-άρον τις επιχειρήσεις τους και οι αθέλητοι νεόφτωχοι «μπαταχτσήδες» της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων.

Τρέμουν πραγματικά για το κεφάλι τους

Τα εγκλήματα τους είναι πολλά. Η απόλυτη συνενοχή και η αλληλοσυγκάλυψή τους δεδομένη. Και προκειμένου να εξευμενιστεί το πόπολο, ή ώρα της τιμωρίας τους πλησιάζει...
 
Tου Κ. Κυριακόπουλου

Και δεν πλησιάζει γιατί το θέλει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Πλησιάζει γιατί το θέλουν αυτοί που τους χρησιμοποίησαν σαν πρόθυμες δουλίτσες, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο τους ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ώρα ευθύνης της Δικαιοσύνης εν μέσω κρίσης και μνημονιακών μέτρων στη Ελλάδα

Κυνήγι δανειοληπτών από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη με ικανοποίηση παράνομων και άκυρων Διαταγών Πληρωμής.
Το μεγάλο ερώτημα: Απάτη τραπεζών ενώπιον Δικαστηρίων ή υπόθαλψη τραπεζικής παρανομίας από τη Δικαιοσύνη ή και τα δύο;

Είναι γνωστό ότι οι τράπεζες μεταξύ των άλλων γενικών όρων συναλλαγών στην κατάρτιση δανείων με τους πελάτες τους -καταναλωτές εδώ και χρόνια έχουν συμπεριλάβει μεταξύ άλλων και τον γενικό όρο ότι οι τόκοι υπολογίζονται με βάση έτος 360 ημερών. 
 

Κύριοι βουλευτές στον ιδιωτικό τομέα οι περισσότεροι θα είχατε απολυθεί

Του Φώτη Νάκου

Άκουσα το βράδυ της Δευτέρας (18/11) το πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, να λέει ότι στην παρούσα φάση δεν κρίνει ότι χρειάζεται  να μειωθούν οι βουλευτικές αποζημιώσεις για το 2014  και ότι όποιος εκ των εκλεγμένων θέλει μπορεί να μην εισπράττει το μισθό του ή να το διαθέτει όπου αυτός νομίζει...

Έρχεται κοινωνική έκρηξη με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών

Το γύρο του διαδικτύου κάνει δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ένας 50χρονος άνδρας από τη Μηλιά της Ορεινής Ναυπακτίας έβαλε φωτιά στην ξύλινη εξοχική κατοικία του και στη συνέχεια πέταξε το αυτοκίνητό του σε γκρεμό.

Οι αρχές ειδοποιήθηκαν και όταν έφθασαν στο χωριό, βρήκαν τον άνδρα να κάθεται και να κοιτάζει το φλεγόμενο σπίτι.

Οι λεκέδες της Ιστορίας...

Σε βάθος χρόνου η Ιστορία έχει δείξει ότι  περίοδοι 30, 40, 50 ετών, ακόμα και περισσότερο, μπορούν να θεωρηθούν ''παρενθέσεις'' στην φυσική ροή της ζωής ενός τόπου ή ενός λαού. 

Πόσο μάλλον περίοδοι τεσσάρων-πέντε (όπως αυτή που ζούμε σήμερα), ή και είκοσι-εικοσιπέντε χρόνων (σαν κι αυτή που μεσουράνησε η εγκληματική πολιτική οργάνωση ΠαΣοΚ, με την ευγενική χορηγία της αντιπολίτευσης)...
 

Χαράμι οι θυσίες όλων των Ελλήνων, μας έπνιξαν τα χρέη.

Του Γ. Δελαστίκ

Ποια ανάπτυξη; Εφιαλτική θα είναι η επόμενη τριετία! 

Γιατί ισχυριζόμαστε κάτι τέτοιο; 

Μα για τον τραγικά απλό λόγο ότι το 2014, το 2015 και το 2016 πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα στο ΔΝΤ το αστρονομικό ποσό των... σχεδόν 19 δισεκατομμυρίων ευρώ! 


“Διαρθρωτικές παρεμβάσεις” βάπτισαν τα νέα μέτρα

Η στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα εξετάστηκε σε πολύωρη ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και παρουσία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε πακέτο διαρθρωτικών παρεμβάσεων, ενόψει της διαπραγμάτευσης με την τρόικα. 

Στη δημοσιότητα οι αποδοχές των βουλευτών

Μετά από εντολή του προεδρείου της Βουλής, προκειμένου να υπάρχει πλήρης διαφάνεια για το ύψος της βουλευτικής αποζημίωσης...

και των διαφόρων επιδομάτων, η διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών του Κοινοβουλίου έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία για τις αποδοχές των βουλευτών.