MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Κώστας Γρίβας: Καρικατούρα εξωτερικής πολιτικής με αγκαλιές - φιλιά αρνείται την αλήθεια για Τουρκία

Κώστας Γρίβας: Καρικατούρα εξωτερικής πολιτικής με αγκαλιές - φιλιά αρνείται την αλήθεια για Τουρκία Με αφορμή την επίσκεψη Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα και τις αγκαλιές και τα φιλιά με τον Νίκο Δένδια. 
 
Από την εκπομπή «Focus 8 με 11» με τον Στέφανο Δαμιανίδη στον ραδιοσταθμό Focus FM 103,6 της Θεσσαλονίκης, της 4-6-2021. Η εκπομπή μεταδίδεται από Δευτέρα έως Παρασκευή από 08.00 έως 11.00.
 

Απορρίπτει η ΕΕ ενδεχόμενο διαγραφής χρεών λόγω πανδημίας: Επιστολή σε Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδας

File Photo Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
στις Βρυξέλλες EPA/JULIEN WARNAND μέσω ΚΥΠΕ
Απορρίπτει το ενδεχόμενο διαγραφής χρεών, λόγω της πανδημίας του κορωναϊού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε απαντητική επιστολή της προς τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνο Μίχαλο.


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, απαντώντας εκ μέρους της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε επιστολή του κ. Μίχαλου, υπεραμύνεται των δράσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πανδημία και τη στήριξη των επιχειρήσεων. Παράλληλα, θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει επωφεληθεί αρκετά από τις δράσεις και τις πολιτικές της ΕΕ όχι μόνο την περίοδο της πανδημίας, αλλά ακόμη και τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια.

Ευρωπαϊκή Οικονομική βοήθεια μαμούθ στην Τουρκία!

Γράφει ο

Νότης Μαριάς
 
Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής, notismarias@gmail.com

15 δις ευρώ στον Ερντογάν μόνο από τον Μηχανισμό Προενταξιακής Βοήθειας ΜΠΒ ΙΙΙ και τη μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων

Στα σκαριά και δάνειο μαμούθ της ΕΕ στον χρεοκοπημένο Ερντογάν

Η Τουρκία διασυνδέεται και με την εγγύηση εξωτερικής δράσης του NDICI-Global Europe ύψους 53,4 δις ευρώ
 
Διασύνδεση της Προενταξιακής Βοήθειας για Τουρκία με άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα που χρηματοδοτούν Ουκρανία, Αλβανία, Σκόπια, Λιβύη.

Η πολιτική εμβολίων και η ελευθερία του λόγου

( John.k - Τα συστημικά ΜΜΕ «ζούνε» μόνο με τα χρήματα που τους δίνει η κυβέρνηση, αλλιώς θα είχαν κλείσει. Αυτός είναι και ο λόγος που όλα τα συστημικά κανάλια δεν βρίσκουν ούτε ένα «ψεγάδι» στις πολιτικές της κυβέρνησης, και σχεδόν την έχουν αγιοποιήσει. Κάτι λέει αυτό για το επίπεδο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης.  ) 
 
Είναι φανερό πως ο αγώνας των ανθρώπων για την προάσπιση των ατομικών τους ελευθεριών, έτσι όπως μας τις δίδαξαν η δημοκρατία και η αρχαία Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας του λόγου και του Τύπου, είναι ένας μόνιμος αγώνας – αφού κανένα έγγραφο, από το Σύνταγμα έως τη Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δεν παρέχει καμία εγγύηση ενάντια στις παραβιάσεις αυτών των ελευθεριών από το κράτος, όπως διαπιστώνεται από πολλά ιστορικά παραδείγματα. Οι αυταρχικές τάσεις των κατ’ επίφαση δημοκρατικών κυβερνήσεων, όπως του Επιτελικού Κράτους της σημερινής στην Ελλάδα, δεν είναι κάτι καινούργιο – αφού όλες αυτές οι κυβερνήσεις προσπαθούν να επηρεάσουν, εάν όχι να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη, για την εξυπηρέτηση των ιδιοτελών συμφερόντων τους. Στα πλαίσια αυτά, συνεργάζονται με τα παραδοσιακά κυρίαρχα ΜΜΕ, με τις εταιρίες δημοσκοπήσεων κοκ. αμείβοντας τους αδρά – ή τιμωρώντας τους αυστηρά, εάν δεν υποκύψουν στα χρήματα και στις πιέσεις. Είναι δε πρόθυμες να κάνουν σχεδόν οτιδήποτε, για να εμποδίσουν το εκλογικό σώμα να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει και ποια είναι η αλήθεια – ειδικά όταν ενεργούν κατ’ εντολή των ξένων, όπως συμβαίνει δυστυχώς στην Ελλάδα, δρομολογώντας την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της, σε συνδυασμό με πολλούς συμβιβασμούς που αφορούν εθνικά θέματα.

Χρέη 118.000.000 ευρώ (+65%) «φόρτωσε» τη Ν.Δ. ο Μητσοτάκης!

Ο ισολογισμός του 2020 εκθέτει ανεπανόρθωτα τον πρωθυπουργό, ο οποίος είχε δεσμευτεί να βάλει τάξη στα οικονομικά του κόμματός του.


Μια «ρουφήχτρα», που καταπίνει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο -σωρευτικά, πάνω από 342.000.000 ευρώ-, είναι το ταμείο της Νέας Δημοκρατίας – μακράν το πιο χρεωμένο κόμμα στην Ε.Ε., αφού κανένα άλλο δεν έχει τόσο υπέρογκα χρέη.

Από τον Πάνο Σώκο

Σύμφωνα με τον τελευταίο ισολογισμό της Ν.Δ., ο οποίος είναι αναρτημένος στην κομματική ιστοσελίδα, τα τραπεζικά δάνεια στο τέλος του 2020 ανέρχονταν στα 342.950.583,94 ευρώ, έναντι 308.665.292,22 ευρώ το 2019, παρουσίασαν δηλαδή αύξηση μέσα σε έναν χρόνο κατά 34,28 εκατομμύρια ευρώ!

Κορωνοϊός: Πρόστιμα 165.600 ευρώ για παραβάσεις των μέτρων το Σάββατο

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες διενήργησαν το Σάββατο συνολικά 82.636 ελέγχους και κατέγραψαν 289 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά, σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 165.600 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε πέντε (5) επιχειρήσεις.

Σεντάτ Πεκέρ: Ο... εβδομαδιαίος πονοκέφαλος του Ταγίπ Ερντογάν

Για ακόμη μια εβδομάδα ο Τούρκος μαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ συνέχισε να προκαλεί… πονοκέφαλο στο σύστημα Ερντογάν, με ένα ακόμη βίντεο, στο οποίο εμπλέκει συγγενή του προέδρου σε πωλήσεις όπλων σε τζιχαντιστές.


Ο Πεκέρ έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με συνομιλία μεταξύ του ιδίου και του Σερντάρ Εκσί, συγγενή του Ταγίπ Ερντογάν και ιδιοκτήτη της εταιρείας Lazoil Energy. Στην 13λεπτών τηλεφωνική επικοινωνία ο Εκσί, παντρεμένος με την ανιψιά του προέδρου, επιβεβαιώνει στον Πεκέρ ότι και γνωρίζει και συμμετέχει στην παροχή όπλων σε τζιχαντιστές στη Συρία.