MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Τα στοιχεία που δίνει η Frontex στον Έβρο είναι κόλαφος για την Άγκυρα και την υποκινούμενη ασύμμετρη απειλή κατά της Ευρώπης

 
Σε «δημόσιες σχέσεις» επιχειρεί να μπει η Τουρκική Jadarma, η στρατοχωροφυλακή του Ταγίπ Ερντογάν καθώς σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται ολοένα και πιο κοντά στον φράχτη, τις τελευταίες 48 ώρες. 

Εντοπίστηκαν από τις ελληνικές δυνάμεις ανάμεσα σε μετανάστες που παραμένουν στο δάσος των Καστανιών, μπροστά από το φυλάκιο 1 και κατά μήκος του φράχτη στην περίκλειστη περιοχή που έχει οριοθετήσει η στρατοχωροφυλακή. 

Οι πιο πολλοί με πολιτικά ρούχα κι όχι με τις γνωστές blue black με κόκκινο χρώμα φόρμες της Jadarma, προβαίνουν και σε ερωτήσεις προς τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και των δυνάμεων ασφαλείας της Frontex. 

Roan Paul Institute: Να είστε δύσπιστοι με τις κυβερνήσεις, ο Covid 19 διευκολύνει τα σχέδια τους

Οι κυβερνήσεις υπερδιογκώνουν μια απειλή ως δικαιολογία για να περιορίσει όλο και περισσότερο τις ελευθερίες μας…. αναφέρει το Roan Paul Institute 

Οι κυβερνήσεις αγαπούν τις κρίσεις, επειδή όταν οι άνθρωποι φοβούνται, είναι πιο πρόθυμοι να παραιτηθούν από τις ελευθερίες τους και δέχονται τις υποσχέσεις των κυβερνήσεων άκριτα αναφέρει το Roan Paul Institute. 

Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, για παράδειγμα, οι Αμερικανοί δέχτηκαν την σχεδόν πλήρη ισοπέδωση των πολιτικών ελευθεριών τους στον βωμό της ασφάλειας. 

Είναι ειρωνικό να βλέπουμε τους ίδιους Δημοκρατικούς που προσπάθησαν να απειλήσουν τον Πρόεδρο Trump τον Φεβρουάριο για κατάχρηση εξουσίας να δέχονται… ο Trump να διαθέτει περισσότερη εξουσία στο όνομα της καταπολέμησης ενός ιού που μέχρι στιγμής έχει σκοτώσει λιγότερους από 100 Αμερικανούς. 

Πανδημία

Οι πανδημίες, οι μεγάλες επιδημίες δηλαδή που εξαπλώνονται σε ολόκληρο τον πλανήτη, αποτελούν ένα επαναλαμβανόμενο χαρακτηριστικό της ανθρώπινης ιστορίας – ενώ τείνουν να συμβαίνουν στο τέλος μίας περιόδου αύξησης του διεθνούς εμπορίου και της οικονομικής ολοκλήρωσης (=διασύνδεσης όλων των κρατών μεταξύ τους) σε ένα μεγάλο μέρος της υφηλίου. Σε τέτοιες εποχές αφενός μεν οι άνθρωποι ταξιδεύουν πολύ συχνά, αφετέρου αυξάνεται η αστικοποίηση – οπότε ο ιός που εμφανίζεται μεταφέρεται και πολλαπλασιάζεται πολύ πιο εύκολα. Εύλογα λοιπόν αναφέρεται κανείς σε μία αρρώστια της παγκοσμιοποίησης – ενώ ιστορικά οι πανδημίες εξαπλώνονταν κατά μήκος των εμπορικών οδών, έχοντας ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση ή την αντιστροφή της διαδικασίας της οικονομικής ολοκλήρωσης. Εν προκειμένω την καθυστέρηση ή την αντιστροφή της παγκοσμιοποίησης, καθώς επίσης της μικρογραφίας της: της ΕΕ.