MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Κορονοϊός: Από πιο απρόθυμους λαούς στον κόσμο για να εμβολιαστούν είναι οι Έλληνες!

Μόλις 1 στους 5 ηλικιωμένους άνω των 85 ετών προσήλθε για εμβολιασμό έως τις 25 Ιανουαρίου


Στην 23η θέση σε 24 χώρες η Ελλάδα στην πρόθεση των πολιτών να κάνουν εμβόλιο κορονοϊού σύμφωνα τη «Focus Bari|YouGov»

Σταθερή τιμή στις μετρήσεις παραμένει το ποσοστό των «αρνητών» του εμβολίου που εκτιμάται στο 20%.

Σε μεγάλο ποσοστό οι Έλληνες είναι αρνητικοί στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, στην προτελευταία θέση ανάμεσα σε 24 χώρες κατατάσσει τη χώρα μας η πρόσφατη έρευνα της «Focus Bari|YouGov» ως προς την πρόθεση να κάνουν οι πολίτες το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

«Βόμβα» από DW: Επιστήμονες εξαγοράστηκαν από τη γερμανική κυβέρνηση για να δικαιολογήσουν τα lockdowns

Αποκαλύψεις από την Die Welt οι οποίες αναμένεται να οδηγήσουν σε ένα «τσουνάμι» εξελίξεων.


Η εφημερίδα αποκάλυψε αλληλογραφία μεταξύ του Ινστιτούτο Koch και του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας όπου ζητήθηκε από τους επιστήμονες να στηρίξουν τα «προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα» των lockdowns. Την ίδια ώρα γερμανικό δικαστήριο ακυρώνει τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας διότι «δεν έχει τεκμηριωθεί επαρκώς».


Μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Γερμανίας, Die Welt, προχώρησε σε αποκάλυψη ότι το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας προσέλαβε επιστήμονες από το ινστιτούτο Robert Koch και πολλά πανεπιστήμια προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αυστηρά μέτρα περιορισμού των κοινωνικών επαφών στη χώρα, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021.

Το παράδειγμα της Ελβετίας

Η πολιτική που εφαρμόσθηκε στη χρεοκοπημένη Ελλάδα, η ακριβώς αντίθετη με την πλούσια Ελβετία, ήταν παράλογη και καταστροφική – ενώ επιλέχθηκε από την κυβέρνηση, επειδή ήταν πεπεισμένη προκαταβολικά για την οικονομική της αποτυχία, οπότε βρήκε την καλύτερη δυνατή διέξοδο για να την κρύψει, αδιαφορώντας για τους Έλληνες και την Ελλάδα. Τι συμπεραίνεται για το 2021 γενικότερα; Πώς τα κλειδώματα πρέπει να σταματήσουν και ότι θα πρέπει να λειτουργήσει άμεσα η οικονομία – προτού προκύψουν πολύ περισσότερα και μεγαλύτερα προβλήματα. Εν τούτοις, η άνοδος προϋποθέτει να έχουν οι εταιρίες κάποιο βαθμό βεβαιότητας, σχετικά με το πότε και με ποια ταχύτητα η κατάσταση θα εξομαλυνθεί – μεταξύ άλλων με τα εμβόλια. Επομένως απαιτείται ένα αξιόπιστο και δεσμευτικό σενάριο εξόδου από τους τρέχοντες περιορισμούς – κάτι που δύσκολα θα πείσει τις επιχειρήσεις χωρών όπως η Ελλάδα, αφού η κυβέρνηση της έχει αποδειχθεί επανειλημμένα εντελώς αναξιόπιστη, με τις απίστευτες παλινδρομήσεις και με τα τεράστια διαχειριστικά της λάθη. Όταν δε συζητείται από το πρωί έως το βράδυ εάν οι θάνατοι πρέπει να είναι μονοψήφιοι και τα κρούσματα να έχουν διψήφιο ή τριψήφιο εύρος, προτού εξετάσει κανείς τη χαλάρωση των μέτρων, με την παράλληλη συνέχιση της τρομοκρατίας εκ μέρους των ΜΜΕ, η εμπιστοσύνη χάνεται – ενώ αυτή η αβεβαιότητα είναι δηλητήριο για την οικονομία και για την ψυχή των ανθρώπων.