MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Μεγαλώνει ο κατάλογος των νεκρών αλλά και το αίτημα της κοινής γνώμης να υπάρξει μια παραίτηση για την τραγωδία

Η απουσία του κράτους ήταν οφθαλμοφανής και οι αμέλειες που καταγράφηκαν εγκληματικές. 

Στάχτες, αποκαΐδια, πόνος βουβός, αγωνία, ασυνεννοησία κι αμέτρητα ερωτήματα περικλείονται στο παζλ που δημιούργησε ο πύρινος εφιάλτης. 

Διανύοντας το τρίτο 24ωρο από την πύρινα λαίλαπα το χάος ακόμη δεν έχει τελειώσει και κανείς δεν ξέρει μέχρι που θα φτάσει καθώς ο αριθμός των νεκρών δεν έχει τέλος, οι αγνοούμενοι παραμένουν ενώ οι μαρτυρίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικές. 

Η κυβερνητική ανικανότητα και η έλλειψη σχεδίου αποτροπής της τραγωδίας ήταν το ίδιο τρομαχτικά…με τις φονικές πυρκαγιές

Η κυβέρνηση στην εθνική φονική τραγωδία των πυρκαγιών της Ανατολικής Αττικής απέτυχε παταγωδώς. 

Η εθνική τραγωδία, πρωτοφανής για τα παγκόσμια χρονικά και σίγουρα φονική για τους κατοίκους της Αττικής απέδειξε και ανέδειξε μια διάσταση τρομακτική. 

Οι δεκάδες νεκροί, οι εκατοντάδες τραυματίες και τα χιλιάδες κατεστραμμένα σπίτια - περίπου 4.000 σπίτια υπέστησαν καταστροφές - και περιουσίες απέδειξαν ότι ο κυβερνητικός μηχανισμός ήταν ανύπαρκτος ως προς το σκέλος του συντονισμού σχεδίου δράσης και αποτροπής της τραγωδίας. 

Λυγερός: Μία παρέα ατόμων που δεν ξέρει από διαχείριση κρίσεων φαίνεται με τους νεκρούς που αφήνει στο χώμα!

Η φωτιά της τραγωδίας

Γράφει ο Ν. Λυγερός

Όλοι έχουμε συνηθίσει ν’ ακούμε για πυρκαγιές στην Ελλάδα από τότε που υπάρχουμε. Όλοι ξέρουμε τι γίνεται όταν ακούμε ότι έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα. Όλοι έχουμε στο μυαλό μας το σύνθημα το δάσος δίνει ζωή. Τώρα όμως μιλούμε για ζωντανούς ανθρώπους που πέθαναν, που κάηκαν.