MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Μάζης: Με τη στάση μας επιτρέψαμε στην Τουρκία να παρεκτρέπεται με Αμμόχωστο και NAVTEX

Η συμπεριφορά της Ελλάδας σηματοδοτεί εγκατάλειψη της Κύπρου


Ο καθηγητής Γιάννης Μάζης αναφέρει:

Εμείς, με την στάση μας στη Σύνοδο Κορυφής, επιτρέψαμε στην Τουρκία να κάνει αυτά με την Αμμόχωστο και τις NAVTEX.
 
Μας λέει ο Τσαβούσογλου να βγάλουμε έξω την Κύπρο από τον ελληνοτουρκικό διάλογο και εμείς το εφαρμόζουμε.
 
Αυτό εν τοις πράγμασι είναι εγκατάλειψη της Κύπρου.

Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, από την εκπομπή Mea Culpa στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά 90.1 FM.
 

ΕΚΤΑΚΤΗ παρέμβαση Κίσινγκερ: Κίνδυνος Παγκοσμίου Πολέμου

Ο Νοέμβριος πλησιάζει…


O 97χρονος Χένρι Κίσινγκερ εμφανίζεται πλέον, όταν βρισκόμαστε σε κομβικά σημεία σε σχέση με την πορεία των διεθνών πραγμάτων. Και τι πιο κομβικό από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί θα αποφασίσουν αν συνεχίσουν να πορεύονται με την αντιδιεθνιστική δεξιά κυβέρνηση του Τραμπ, η οποία αντιτίθεται στην παγκοσμιοποίηση ή θα επιστρέψουν στην αγκαλιά του Βαθέος Κράτους.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο Κίσινγκερ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο εγκυμονεί ο κίνδυνος διαμόρφωσης μιας κατάστασης που θα παραπέμπει στην περίοδο πριν τον Α′ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τραμπ κατά Τουρκίας: ''Υπονομεύει τη μάχη κατά του ISIS''

Η επιστολή εστάλη χθες στην πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων


Ξαφνική αλλάγή έχουμε από τον Τραμπ. Οι πιέσεις της Γερουσίας, αλλά και της ομογένειας, αναγκάζουν τον Τραμπ πλέον να υποχωρήσει.

Για υπονόμευση του αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, κατηγορεί την Άγκυρα ο Ντόναλντ Τραμπ, στην επιστολή του με την οποία αιτιολογεί την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στις ΗΠΑ πέραν της 14ης Οκτωβρίου.

Η επιστολή που εστάλη χθες στην πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι οι τουρκικές ενέργειες στη Συρία και γύρω από τη Συρία, υπονομεύουν τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή.