MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

«Αστυνομία μνήμης για να ξεχάσουμε τα πάντα στα εθνικά μας θέματα»; Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος

Ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, δημοσιογράφος-συγγραφέας και διαχειριστής της ομώνυμης ιστοσελίδας www.konstantakopoulos.gr μιλά για την αστυνομία μνήμης που προσπαθεί να μας κάνει να ξεχάσουμε τα πάντα στα εθνικά μας θέματα…
 
Μιλά για τις τρεις παραχωρήσεις που η ελληνική κυβέρνηση ήδη έχει κάνει έναντι της Τουρκίας…
 
Μιλά για τη μία πραγματική διαφορά που έχουμε με την Τουρκία και αυτή δεν είναι άλλη από την κατοχή της Κύπρου…
 

Στα 355,27 δισ. ευρώ ανήλθε το δημόσιο χρέος στο τέλος του α' τριμήνου

Στα 355,27 δισ. ευρώ ανήλθε το δημόσιο χρέος στο τέλος του α' τριμήνου εφέτος, έναντι των 357,75 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022.
 
Σύμφωνα επίσης με τους τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς της Γενικής Κυβέρνησης που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ:
 
Τα έσοδα της Γενικής Κυβέρνησης ανήλθαν σε 20,763 δισ. ευρώ από 18,896 δισ. ευρώ πέρυσι. Οι φόροι στο εισόδημα και την περιουσία ήταν 3,328 δισ. ευρώ (16% του συνόλου) από 2,945 δισ. ευρώ (15,6% του συνόλου). Οι κοινωνικές εισφορές διαμορφώθηκαν σε 6,72 δισ. ευρώ (32,4% του συνόλου) από 6,557 δισ. ευρώ (34,7% του συνόλου).
 

Γιατί παρά τους καύσωνες δεν ανεβαίνει η τιμή του αερίου

Η απουσία βαρυχειμωνιάς φέτος και γενικά η παρατεταμένη καλοκαιρία κατά την περίοδο Νοέμβριος 2022-Μάρτιος 2023, έδωσε την δυνατότητα στην Ευρώπη να γεμίσει τις δεξαμενές της σε επίπεδα πολύ πάνω από τον μέσο όρο. Πόσο γεμάτες είναι αυτή την περίοδο οι δεξαμενές; Τόσο πολύ που κάνουν επενδυτές και εμπόρους να αισθάνονται ασφαλείς έως τον επόμενο χειμώνα! Παρά τους καύσωνες που ζεματάνε την Ευρώπη, η τιμή του ευρωπαϊκού δείκτη φυσικού αερίου (TTF) παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, με μερικές εξαιρέσεις που θα αναλύσουμε παρακάτω.