MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Ιστορική απόφαση της Γαλλικής Γερουσίας στις 13/10/21: απορρίπτει την πρόταση νόμου για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά covid19.Tην καταψήφισε με ευρεία πλειοψηφία 262 έναντι 64!

Ιστορική απόφαση της Γαλλικής Γερουσίας στις 13/10/21.Covid-19: Η Γερουσία απορρίπτει την πρόταση νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.Tην καταψήφισε με ευρεία πλειοψηφία 262 έναντι 64! ( σσ Mια απόφαση σταθμός που σηματοδοτεί την αντιστροφή κλίματος)


Το εμβόλιο covid-19 δεν θα ενταχθεί στον κατάλογο των υποχρεωτικών εμβολίων στον Κώδικα Δημόσιας Υγείας της Υγείας.( σσ γιατί άραγε; To ”ασφαλές” πολυδιαφημισμένο εμβόλιο απορρίπτεται;) Οι Γερουσιαστές δεν ενέκριναν το νομοσχέδιο που κατέθεσε η Σοσιαλιστική Ομάδα στις 13 Οκτωβρίου.

«Η Τουρκία δεν πια είναι σύμμαχος της Δύσης και δε θα γίνει ποτέ ξανά»

Είναι καιρός να ελέγξουμε τη δύναμη που επιδιώκει να ασκήσει η Τουρκία στην παγκόσμια σκηνή, διπλωματικά, οικονομικά και, όταν οι πληρεξούσιοί της λειτουργούν εκτός των αναγνωρισμένων συνόρων της Τουρκίας, και στρατιωτικά.


Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ένα σχέδιο. Δεκαοκτώ χρόνια στην κυριαρχία του, μετέτρεψε την Τουρκία στο εσωτερικό και στην παγκόσμια σκηνή. Η φιλοδοξία του Ερντογάν είναι μεγαλύτερη από το να αναβιώσει απλώς την οθωμανική κληρονομιά της Τουρκίας και να κάνει την Τουρκία περιφερειακό παίκτη. Αντίθετα, επιδιώκει να αναδιαμορφώσει τη φιλελεύθερη τάξη μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Ερντογάν δεν το κρατά μυστικό. Το σύνθημά του «Ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από τους Πέντε» είναι η απόρριψη της εξουσίας που κατέχουν τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο Σάμι Κοέν, ο οποίος για έξι δεκαετίες παρακολουθεί την Τουρκία σε μια στήλη της Milliyet, έγραψε ότι «η προτεραιότητα του Ερντογάν είναι η δημιουργία μιας νέας παγκόσμιας τάξης».

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΒΕΛΑΣ: Συγκλονιστικές Αποκαλύψεις από τον Καθηγητή Φαρμακολογίας.

Αλέξης Στυλιανού (Δικηγόρος) και ο Δημήτριος Κούβελας συζητούν περί πανδημίας με ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
 

ΔΕΗ και ΑΠΕ: Κερδοσκοπούν σε βάρος των καταναλωτών στην Ενέργεια - Καπέλο 40%

Πόσο υψηλότερα του κόστους πληρώνουμε την MWh 
 
«Ουρανοκατέβατα κέρδη». 
 
Έτσι χαρακτήρισε τα όσα συμβαίνουν στην εγχώρια αγορά ενέργειας την εκτόξευση της χονδρεμπορικής τιμή της Mwh , λέγοντας ότι δεν αντανακλά το πραγματικό κόστος των παραγωγών Ενέργειας.

Ο καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας και Επιχειρησιακής Έρευνας στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Η/Υτου ΕΜΠ κ Παντελής Κάπρος και πρώτος πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας την περίοδο 2000-2004,μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο που διοργάνωσε ηλεκτρονική ιστοσελίδα (energypress), προσδιόρισε τη δίκαιη τιμή της Mwh και υπερασπίστηκε την πράσινη μετάβαση.
 

ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ.

Την τουρκική προκλητικότητα μετά την Ελληνογαλλική συμφωνία σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης


Το θέμα της αποστρατικοποίησης των νήσων ως αιτία πολέμου από την Τουρκία είναι πολύ σημαντικό.

Η Ελλάδα χειρίστηκε εγκληματικά το θέμα! Έλληνας αμυντικός ακόλουθος παρακολούθησε τουρκική άσκηση κατάληψης ελληνικού νησιού.

Η Ελλάδα πρέπει να κάνει διάβημα κάθε χρόνο σε τέτοιου είδους ασκήσεις.