MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Le Figaro: Η Τουρκία του Ερντογάν συνεχίζει να αποτελεί απειλή 105 χρόνια μετά τη γενοκτονία των Αρμενίων

Το μνημείο τιμής για την Αρμενική Γενοκτονία στο
Ερεβάν της Αρμενίας. Φωτογραφία via Twitter,
@Genocideof1915
Mε αφορμή τα 105 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων, η εφημερίδα Le Figaro φιλοξενεί άρθρο των Mourad Papazian και Ara Toranian, συμπροέδρων του Συμβουλίου συντονισμού των αρμενικών οργανώσεων της Γαλλίας (CCAF). 

Υποστηρίζουν ότι το τουρκικό κράτος δεν έπαψε να συνιστά κίνδυνο για τους λαούς της περιοχής αλλά και απειλή για την Ευρώπη. 

Αναφέρονται στη στάση της Τουρκίας έναντι των Κούρδων, στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα και στην ύπαρξη σήμερα 230.000 πολιτικών κρατουμένων, αλλά και στις επιθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ευρώπης, με πιο πρόσφατη αυτή των εκβιασμών του και των προσπαθειών του να πολιτικοποιήσει το προσφυγικό. 

Η Παγκοσμιοποίηση του Φόβου

Γράφει ο Γεώργιος Χ. Τορνικάντης 

Ο φόβος είναι ένα από τα επτά βασικά συναισθήματα που βιώνει ο άνθρωπος στη ζωή του, ο οποίος τον ακολουθεί μαζί με τις ‘’αδερφές’’ του, τις φοβίες*. Ο πρώτος πηγάζει από τα αρχέγονα ένστικτα και την πραγματική ανάγκη του ανθρώπου για ασφάλεια και προστασία ενώ οι δεύτερες έχουν πιο συγκεκριμένο χαρακτήρα και προέρχονται κυρίως από ψυχολογικούς και κοινωνικούς λόγους. ‘’Φοβάμαι τον θάνατο’’, ‘’Φοβάμαι μην μείνω μόνος στη ζωή μου’’, ‘’Φοβάμαι να μην αποτύχω’’ κ.α. αποτελούν φόβοι των ανθρώπων λόγω της άγνωστης πορείας του μέλλοντος.

Η Υψοφοβία, Κλειστοφοβία, Αγοραφοβία κ.α. αποτελούν φοβίες των ανθρώπων λόγω μιας υπαρκτής ψυχολογικής κατάστασης του παρόντος αλλά επί της ουσίας ‘’ανύπαρκτης’’ στην πραγματικότητα.

Covid19 - Τι αποκαλύπτουν οι Επιστήμονες

Μια συζήτηση από καταξιωμένους Επιστήμονες της Ελλάδας για την πανδημία του κορονοϊού

Στο στούντιο η Κατερίνα Αντωνίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πνευμονολογίας, Υπεύθυνη της Μονάδας Διαμέσων Νοσημάτων της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ.