MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Καταγγελία από την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας για αστυνομική βία

Επίθεση από αστυνομικό των ΜΑΤ με χημικό κατά φωτορεπόρτερ στο περιθώριο της κινητοποίησης της 15ης Ιουνίου για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου.


Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει ότι ο αστυνομικός επιτέθηκε απρόκλητα και αναίτια, με εκτόξευση χημικού από πολύ κοντινή απόσταση και με στόχευση στο πρόσωπο του φωτορεπόρτερ.

«Απαιτούμε απο τον Υπηρεσιακό Υπουργό (που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει και το πολίτικο κόστος) την άμεση παρέμβαση του» δηλώνει η ΕΦΕ και υπογραμμίζει ότι «επιτέλους σταματήστε, βάλτε έναν φραγμό».

ΗΠΑ - Οικονομικό κραχ: Έρχεται στάση πληρωμών σε 3 φάσεις το Φθινόπωρο – Η μάχη για τις δημόσιες δαπάνες και το χάος στις αγορές

Οι κομματικές αντιπαραθέσεις για τις δημόσιες δαπάνες θα συνεχίσουν να είναι η κύρια ενασχόληση εντός του Καπιτωλίου το 2023, με τους Δημοκρατικούς να απορρίπτουν αμέσως κάθε ιδέα για μείωση και να δεσμεύονται ότι δεν θα συναινέσουν με κανένα τρόπο σε οποιαδήποτε τέτοια κατεύθυνση
 
Σε περιδίνηση εξακολουθεί να βρίσκεται η αμερικανική οικονομία, την ώρα που ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός κρατών αποσύρεται από την κατοχή περιουσιακών στοιχείων επειδή τη θεωρεί δημοσιονομικά αναξιόπιστη, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Οικονομικών όσον αφορά μείωση της διακράτησης αμερικανικών ομολόγων.

Στάλιας : Η απόλυτη σχιζοφρένεια

Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος PhD

Ένα ανεξάρτητο Κράτος:

1) έχει σύνορα χερσέα και θαλάσσια που δεν τα διαπραγματεύεται και τα υπερασπίζεται αν παραβιαστούν,

2) ψηφίζει τους νόμους σύμφωνα με το Σύνταγμα του,

3) επιβάλλει του νόμους του (αυτό λέγεται και κρατική βία ή ασφάλεια) και

4) ασκεί ανεξάρτητη νομισματική και δημοσιονομική πολιτική.