MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Γράφει: Γιώργος Τράγκας


Πως σώθηκε η γερμανική βιομηχανία ανεμογεννητριών, απολύθηκαν οι Έλληνες και κάηκε η Ελλάδα!

Ανηφορίζει προς τον ένατο δακτύλιο της κόλασης του Δάντη, εκεί που οι επίορκοι πολιτικοί, όπως ο πατέρας του, είναι χωμένοι στον πάγο με ανάστροφα κεφάλια.

Όταν μεγαλώνεις με Γερμανίδες νταντάδες, η οικογένειά σου έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τους Γερμανούς από την Κατοχή, ο πατέρας σου έχει “μαγειρέψει” στο πατρικό σπίτι την ανατροπή της Δημοκρατίας που έφερε την Απριλιανή τυραννία και τον Αττίλα στο νησί της Αφροδίτης, όταν είσαι ο κλώνος εκείνου που γέννησε την Αποστασία και τη φρικτή επτάχρονη δικτατορία, όταν είσαι “παιδί” της Siemens, κολλητός του αποδράσαντα Γερμανού πράκτορα Χριστοφοράκου – γιου δωσίλογου της γερμανικής Κατοχής και φίλος του γνωρίζοντος πολύ καλά το σκάνδαλο Καλτσεστρούτσι Νίκου Γεωργιάδη, τότε δεν χρειάζεται κάποιος να έχει την ευφυΐα του Φρόιντ, του Γιουνγκ και του Άντλερ για να καταλάβει την άβυσσο της ψυχής που πουλάει όλα τα εθνικά συμφέροντα, αρκεί να υπάρχει γερμανική οδηγία και προσωπικό συμφέρον.

Φωτιά στην Εύβοια - Οργή κατοίκων: "Το έγκλημα έχει ονοματεπώνυμο. Κυριάκος Μητσοτάκης"

«Μας εγκατέλειψαν στο έλεος της φωτιάς οι κοπρίτες»


Τέλος δεν έχει ο εφιάλτης που ζουν οι Έλληνες και ιδίως οι κάτοικοι πολλών περιοχών της βόρειας Εύβοιας που τα τελευταία 24ωρα βλέπουν τη φωτιά να κατακαίει ανενόχλητη τα σπίτια, τα ζώα, τα υπάρχοντά και τις ζωές τους, ενώ παράλληλα ελάχιστες παρεμβάσεις βλέπουν να γίνονται από μεριάς της κυβέρνησης για να σωθούν οι περιουσίες τους.


Η Βόρεια Εύβοια καταστρέφεται και οι κάτοικοι απευθύνουν πολλαπλές κραυγές αγωνίας, δυστυχώς δίχως αποτέλεσμα. Οι ίδιοι επομένως, ρισκάροντας τις ζωές τους, επιλέγουν να μείνουν πίσω σε μια προσπάθεια να σώσουν ό,τι μπορούν.