MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

«Αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι»! Εξαγριωμένοι πολίτες διαδηλώνουν έξω από την ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη

Δίνουν και παίρνουν τα συνθήματα κατά πολιτικών και ΜΜΕ.


Την ώρα που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα επεισόδια της πλατείας Συντάγματος, χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκε πριν από λίγη ώρα έξω από το κτίριο της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη.

Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των δημοσιογράφων ενώ πέταξαν και μπουκάλια.

Σε αντίθεση όμως με ότι συνέβη στην Αθήνα, προς ώρας οι αστυνομικοί δεν αντέδρασαν προκαλώντας επεισόδια:

Δυνάμεις ασφαλείας έριξαν δακρυγόνα σε οικογένειες που διαδήλωναν στο Σύνταγμα! - Έγιναν συλλήψεις

1,5 ώρα διήρκησε η διαδήλωση


Χωρίς κανέναν λόγο, την ώρα που περίπου 20.000 πολίτες διαδήλωναν ειρηνικά στο Σύνταγμα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, δυνάμεις ασφαλείας έριξαν δακρυγόνα στους διαδηλωτές!


Mία άκρως επικίνδυνη ενέργεια από τις κυβερνητικές δυνάμεις, καθώς ανάμεσα στους διαδηλωτές υπάρχουν πολλές οικογένειες με παιδιά. Όπως καταγγέλλουν πολίτες στο pronews.gr χωρίς κανέναν λόγο τα ΜΑΤ ξεκίνησαν να πετούν δακρυγόνα, με τους περισσότερους διαδηλωτές να δυσκολεύονται να αναπνεύσουν.

Δακρυγόνα που έπεσαν χωρίς κανένα στόχο, απλά και μόνο για να διαλύσουν τη διαδήλωση, με το πρώτο δακρυγόνο να πέφτει μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, λίγο μετά τις 20:00.

Κωνσταντίνος Αρβανίτης: Μετά τους εμβολιασμούς αυξήθηκε η θνησιμότητα του πληθυσμού από όλα τα αίτια

Κωνσταντίνος Αρβανίτης: Μετά τους εμβολιασμούς αυξήθηκε η θνησιμότητα του πληθυσμού από όλα τα αίτια.

Η γενική ή ολική θνησιμότητα. Σύμφωνα με τον ιατρό καρδιολόγο, αυτά προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Από την εκπομπή «Focus 8 με 11» με τον Στέφανο Δαμιανίδη στον ραδιοσταθμό Focus FM 103,6 της Θεσσαλονίκης, της 27-8-2021.

Η εκπομπή μεταδίδεται από Δευτέρα έως Παρασκευή από 08.00 έως 11.00.
 

«Εμείς δεν πάμε διακοπές» είπε ο Πρωθυπουργός και αναχώρησε για τις ΗΠΑ μετά από εικοσιδύο μικρές ιδιωτικές «αποδράσεις»

( John.k - Ένας πρωθυπουργός από τα Lidl )

Έχοντας τακτοποιήσει το θέμα με τις πυρκαγιές ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη μέρα που 40.000 νέοι «σφαγιάζονται» στις εξετάσεις για τα πανεπιστήμια, αναχώρησε για τις ΗΠΑ όπου θα σπουδάσει η κόρη του. Έχει μια χώρα να κυβερνήσει, αλλά έχει και μια οικογένεια.

Mοιάζει με πρόκληση, σα να παραγγέλλεις πλούσιο γεύμα μπροστά σε πεινασμένους, αλλά μάλλον ο Μητσοτάκης δεν την αντιλαμβάνεται. Έχει ήδη πει πως τα πανεπιστήμια δεν είναι για όλους και η υπουργός πανηγυρίζει που «οι νέοι μας δεν εγκλωβίζονται πλέον στα πανεπιστήμια»!

«Οι σπουδές τους έχουν πλέον αντίκρισμα, καθώς δεν έχουμε το φαινόμενο να εισάγεται κανείς με 1, με 2, με 3. Οι νέοι μας έχουν διέξοδο και προοπτική. Οι σπουδές τους θα τους δώσουν αυτά που θέλουν και θα τους βοηθήσουν να αποκατασταθούν επαγγελματικά».

2,5 εκατ. για να... χτυπήσουν ξύλο

( John.k - Αυτό είναι το επιτελικό “κράτος” ….. τού Μιζοτάκη ! )
 
Σε εξωτερικούς συνεργάτες αναθέτει ο ΔΕΔΔΗΕ την επιθεώρηση ξύλινων στύλων ηλεκτρικού ρεύματος ● Ο ιδιώτης που θα επιλεγεί για «ποιοτικό έλεγχο της λευκής και εμποτισμένης ξυλείας» θα λάβει σχεδόν... 10 φορές περισσότερα από όσο κόστιζε η ίδια ακριβώς εργασία ελέγχων που πραγματοποιούσαν ώς τώρα μισθωτοί του ΔΕΔΔΗΕ.

Η σήψη είναι κοινωνικό φαινόμενο αλλά τα τελευταία χρόνια χτυπά και τους ξύλινους στύλους του ηλεκτρικού ρεύματος. Μετατρέποντας και αυτή την κρίση σε... ευκαιρία, ο αρμόδιος ΔΕΔΔΗΕ ετοιμάζεται να δώσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε εξωτερικό εργολάβο για να διαπιστώνει εκείνος εάν οι κολόνες που παραλαμβάνει είναι καλής ποιότητας.

Το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ “κρυφτούλι” με το φυσικό αέριο… συστημικοί “λαγοί” το θέλουν δώρο για την Τουρκία

«Όπως γράφει ο καθηγητής S. Lewis (Guardian, 11 Αυγούστου), τα στερεά καύσιμα υπήρξαν αρχικώς παράγοντας προόδου. Σήμερα όμως σκοτώνουν και την πρόοδο και το μέλλον και θα πρέπει να εγκαταλειφθούν ολοσχερώς. Αυτό ισχύει πολλαπλώς για την Ελλάδα και για γεωπολιτικούς λόγους. Είναι ζήτημα ζωής, επιβίωσης, ειρήνης και πολέμου».


Γράφει ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ Β. ΜΙΧΑΣ
(Διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ΙΑΑΑ/ISDA)

Το άρθρο του καθηγητή Παναγιώτη Ιωακειμίδη, στο “in.gr”, κατορθώνει σε μια πρόταση να περικλείσει την κατασκευασμένη “αλά γκρέκα” επιχειρηματολογία, με την οποία επιχειρείται να αιτιολογηθεί η εθελούσια παραίτηση από τον όποιο πλούτο υδρογονανθράκων περιλαμβάνουν θαλάσσιες περιοχές ελληνικής δικαιοδοσίας. Το καταφέρνει δε με τρόπο που θα ζήλευε και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο νεοφιλελεύθερος πολεμικός παρεμβατισμός και το Αφγανιστάν

Η αποτυχία των νεοφιλελεύθερων παρεμβάσεων δεν είναι ένα ατυχές αποτέλεσμα που προέρχεται από κακές αποφάσεις, από λανθασμένο σχεδιασμό ή/και από ανεπαρκείς πόρους – αλλά κάτι το εγγενές, κάτι που υπάρχει μέσα στο ίδιο το εγχείρημα. Τα κράτη, όπως επίσης οι ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές τάξεις που τα αντικατοπτρίζουν και τα εδραιώνουν, δεν μπορούν να οικοδομηθούν από έξω – ούτε με το καλό, ούτε με τη βία. Μπορούν βέβαια να καταστραφούν, όπως το Ιράκ, η Λιβύη ή η Συρία – καμία όμως εξωτερική δύναμη, ξένοι σύμβουλοι ή διεθνής βοήθεια, δεν είναι σε θέση να επαναφέρουν στην κανονικότητα αυτά τα διαλυμένα, «αποτυχημένα κράτη» και τις κοινωνίες τους. Εύλογα ίσως, αφού το έργο της οικοδόμησης μίας συνεκτικής κοινωνίας και ενός λειτουργικού, πόσο μάλλον δημοκρατικού κράτους, μπορεί να είναι μόνο το έργο εκείνων που η ζωή τους εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από αυτό – των Πολιτών δηλαδή που είναι πρόθυμοι να μην εγκαταλείψουν τη χώρα τους, να κοπιάσουν και να αγωνιστούν, για να ανακτήσουν αυτά που έχασαν ή να πετύχουν εκείνα που θέλουν, έχοντας όραμα και πίστη στο στόχο τους. Μόνο οι τοπικές κοινωνίες και οι εγχώριες πολιτικές δυνάμεις είναι σε θέση να καθορίσουν τελικά τι είδους τάξη πραγμάτων θα προκύψει στο κράτος – ενώ ακόμη και ο πιο ισχυρός στρατός, όπως στην περίπτωση του Αφγανιστάν των Η.Π.Α., μπορεί να στηρίξει μόνο κατά ένα μέρος τη σύγκρουση, ούτε καν κατά το πιο σημαντικό. Φαίνεται όμως πως η Δύση αγνοεί αυτά τα μαθήματα από το παρελθόν της – αφού δεν διδάχθηκε για παράδειγμα τίποτα από το Ιράκ, επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη στη Λιβύη, ενώ αγνοώντας τη σφαγή στη Λιβύη, παρενέβη στη Συρία. Το αποτέλεσμα ήταν και θα παραμείνει στο μέλλον το ίδιο: αιματοχυσία, πυροδότηση της τρομοκρατίας και της μετανάστευσης, σφαγές και τεράστια σπατάλη δημοσίων πόρων. Εν προκειμένω, αυτοί που επιμένουν ακόμη πως οι Αμερικανοί δεν έπρεπε να φύγουν από το Αφγανιστάν ή που ζητούν μία νέα εισβολή, όπως οι Βρετανοί, δεν έχουν μάθει απολύτως τίποτα από αυτές τις εμπειρίες. Ούτε οι Έλληνες βέβαια που περιμένουν να σωθούν από τις δυνάμεις κατοχής, από τις κυβερνήσεις υποχείρια τους και από τα μνημόνια που συνεχίζονται – οδηγώντας αργά αλλά σταθερά στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της χώρας τους.


Επιστολή-κόλαφος καρδιολόγου σε πρόεδρο ΕΚΑΒ: «Μην διαχωρίσετε εργαζόμενους με ανυπόστατα επιστημονικά κριτήρια»

Τι δηλώνει για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του COVID-19

Πρωτοκολλημένη ανοιχτή επιστολή κόλαφος του προς Πρόεδρο του ΕΚΑΒ έστειλε σε ΜΜΕ ο κ. Δημήτριος Ευθυμιάδης – Καρδιολόγος – Ιατρός επείγουσας αεροπορικής ιατρικής / Διευθυντής ΕΣΥ – ΕΚΑΒ Αθηνών για τα κυβερνητικά μέτρα υποχρεωτικού εμβολιασμού στους υγειονομικούς.


Στην επιστολή αυτή αναφέρεται σε αντίστοιχη ανοιχτή επιστολή που έστειλαν στις 22.08.2021 επιστήμονες του χώρου ης υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κυβέρνηση της χώρας τους και με την οποία εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες για το χειρισμό της πανδημίας για μια σειρά από λόγους.

Ο κ. Ευθυμιάδης δηλώνει ανοιχτά ότι συντάσσεται με τη συγκεκριμένη επιστημονική ομάδα η οποία δηλώνει ότι: «δεν μπορούν να παραμείνουν σιωπηλοί εφαρμόζοντας πολιτικές που έχουν επιβάλλει μια σειρά υποτιθέμενων “θεραπειών” η οποίες είναι στην πραγματικότητα χειρότερες από την ίδια την ασθένεια».