MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Γιατί αυξάνουν συνεχώς τους φόρους;

Οι αντισυνταγματικοί φόροι αυξάνονται συνεχώς με θύματα τους μόνιμα «εύκολους» φορολογούμενους. Όμως και η αδυναμία αυτών των φορολογουμένων να αντεπεξέλθουν στα νέα βάρη αυξάνεται πλέον κατακόρυφα. Ήδη για το πρώτο πεντάμηνο του 2014, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία αυξάνονται με ρυθμό ένα δισεκατομμύριο το μήνα!!!

Κύπρια ευρωβουλευτής: Η Ελλάς και το έθνος δεν είναι ο Βενιζέλος

Καμία διάθεση απόσυρσης των όσων καταλόγισε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο δε δείχνει η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, η οποία αφέθηκε ακάλυπτη τόσο από το κόμμα της τον ΔΗΣΥ, όσο και από το Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο απάντησε στη ρηματική διακοίνωση της Αθήνας λαμβάνοντας αποστάσεις από την ευρωβουλευτή.

Η κυρία Θεοχάρους με νέα ανάρτησή της στο Facebook αναφέρε πως η Ελλάς και το έθνος δεν είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μεθοδεύουν συγκυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ

Μελέτης Μελετόπουλος

Συμφωνα με πληροφορίες, οι επικοινωνιολόγοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συζητούν διεξοδικά την περίπτωση να εγκλωβίσουν-πείσουν-σύρουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε κάποιου τύπου συγκυβέρνηση. 

Βλέποντας τις εθνικές εκλογές να πλησιάζουν, τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης αναζητούν τρόπο σωτηρίας. Θεωρούν ότι το αποτέλεσμα των επομένων εθνικών εκλογών θα είναι τέτοιο που δεν θα επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει αυτόνομα.

Μεγάλος πανικός στο σύστημα για το δημοψήφισμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, διασταυρούμενες από κάθε κατεύθυνση, επικρατεί μεγάλος πανικός στο πολιτικοοικονομικό καθεστώς, σχετικά με το δημοψήφισμα που εξήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο ίδιος πανικός που κτύπησε το εγχώριο σύστημα και τους ξένους δανειστές, όταν ο Γ. Παπανδρέου μίλησε παλιότερα για δημοψήφισμα.

Το ντόπιο καθεστώς και οι ξένοι επικυρίαρχοι της Ελλάδας, ουδόλως ανησύχησαν από τις όποιες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Άλλωστε πήραν τυπικά από τη Δικαιοσύνη την απόφαση που ήθελαν και αμέσως επιστράτευσαν τους εργαζόμενους. Συνηθισμένο πλέον φαινόμενο στην Ελλάδα των μνημονίων. Εκείνο που τους τάραξε στην κυριολεξία είναι το δημοψήφισμα.