MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

CDC: Απόκρυψη των θανάτων από τους «turbo-καρκίνους» και τις «εμβολιο-ξαφνικίτιδες»

Τα CDC προσπαθούν να αποκρύψουν την επιδημία των αυξανόμενων θανάτων από τους «turbo καρκίνους» επαναπροσδιορίζοντας τους ως «θανάτους από Covid». Αλλά, αντιμετωπίζουν με αμηχανία το κύμα των θανάτων από τις «εμβολιο-ξαφνικίτιδες. 
 
Από την πρώτη στιγμή της αδειοδότησης των πειραματικών «εμβολίων»-COVID τον Δεκέμβριο του 2020, είχα τονίσει ότι η παγκόσμια εμβολιακή επιχείρηση απομείωσης του πληθυσμού μπορούσε ή να ανατραπεί με την μαζική άρνηση των πληθυσμών να «εμβολιαστούν» ή να πνιγεί στη θάλασσα των παρενεργειών που θα προκαλούσαν. Δεδομένου ότι το πρώτο αποδείχθηκε δυστυχώς ανέφικτο, είμαστε υποχρεωμένοι να υποστούμε το δεύτερο.
 

Παγκόσμια Γεωπολιτική Ρευστότητα και η Γεωπολιτική της Ελληνικής Γλώσσας

Αυτή την Παρασκευή στις Αντιθέσεις η μεγάλη εικόνα της Παγκόσμιας Γεωπολιτικής ρευστότητας και η σύνδεση της με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και το άγνωστο πεδίο της Γεωπολιτικής της Ελληνικής Γλώσσας 
 
Ο επίτιμος Καθηγητής Στρατηγικής και Διεθνών Σχέσεων, στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Plymouth , Γεώργιος Μούρτος, με πολύχρονη θητεία στο Γραφείο Στρατηγικών Μελετών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας , σε μια συνέντευξη που θα προκαλέσει συζητήσεις και θα προβληματίσει 
 

Η πληθωριστική ληστεία

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι καταθέτες θα πληρώσουν το κόστος της διάσωσης των όποιων υπερχρεωμένων κρατών και τραπεζών – ενώ οι ισχυρές κυρίως επιχειρήσεις καθόλου, αφού θα αυξήσουν απλά τις τιμές τους ανάλογα με τα κόστη τους. Όσον αφορά την Ελλάδα, η κατάσταση της είναι κάτι περισσότερο από προβληματική – ενώ η κυβέρνηση αδυνατεί να καταλάβει πως τα ανοδικά επιτόκια θα επηρεάσουν μεν λιγότερο το δημόσιο, αφού το μεγαλύτερο μέρος των χρεών του είναι μακροπρόθεσμο, με σταθερά επιτόκια, αλλά θα είναι θανατηφόρα για τον υπερχρεωμένο ιδιωτικό μας τομέα. Εκτός αυτού, ο ιδιωτικός τομέας μας δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει με την πληθωριστική ληστεία του, για να διασωθεί το δημόσιο – πόσο μάλλον όταν ήδη τα τέσσερα από τα δέκα δάνεια κοκκινίζουν ξανά.
.

Τα κόκκινα δάνεια, οι θεσμοί και η κλεπτοκρατία

Ένα εκ των μεγαλύτερων προβλημάτων που δημιούργησε το στρεβλό πολιτικό και οικονομικό σύστημα της χώρας κατά την περίοδο της Μεταπολίτευσης είναι τα κόκκινα δάνεια. Από την “άνοιξη” της πιστωτικής ευφορίας μετά την είσοδο της χώρας στο ευρώ, με πρωταγωνιστές το αρπακτικό-τοκογλυφικό τραπεζικό σύστημα, σε συνδυασμό με την έλλειψη επενδυτικής παιδείας του ελληνικού λαού, που οδήγησε σε μεγάλη υπερχρέωσή του, εισήλθαμε στον “βαρύ χειμώνα”, μετά την ουσιαστική πτώχευση της χώρας το 2010.

Προηγουμένως, είχε μειωθεί βιαίως η αγοραστική δύναμη της πλειοψηφίας των Ελλήνων, με την εξτρεμιστική οικονομική πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης, που επιλέχθηκε από τους μνημονιακούς κηδεμόνες και υλοποιήθηκε από το ανεπαρκές και ιδιοτελές ελληνικό προσωπικό εξουσίας. Και αυτό γιατί αντίστοιχες καταστάσεις αντιμετώπισαν και άλλες χώρες, από τις ΗΠΑ έως την Ισλανδία και τον ευρωπαϊκό Νότο, εκείνη την περίοδο της μεγάλης καπιταλιστικής κρίσης των τοξικών ομολόγων του 2008.